Diversificarea

Merele ecologice – de la origine, la conținutul delicios din borcanele HiPP

Știați că există peste 30.000 de soiuri diferite de mere în întreaga lume? Pentru a crește și a se maturiza, merele ecologice necesită precipitații în cantitate suficientă. Cu toate acestea, perioadele prea ploioase nu sunt benefice, deoarece încurajează dezvoltarea fungilor. În timpul verii, merele au nevoie de suficientă căldură pentru […] mai mult »

Ne jucăm, ne hidratăm!

Câtă apă ar trebui să bea bebelușii, în fiecare zi, atunci când încep să consume alimente solide? În general după vârsta de 6 luni sau în cazuri excepţionale şi mai devreme la recomandarea pediatrului. Atunci când copilul nu vorbește încă, este dificil de spus când vrea ceva de băut. Monitorizează […] mai mult »

5 pași către o diversificare corectă

Diversificarea alimentației bebelușului se face începând cu vârsta de șase luni a acestuia. Încă de la naștere și până atunci, bebelușul consumă lapte matern, așa după cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății, fiind cel mai sigur aliment pentru o creștere și o dezvoltare cât se poate de sănătoasă. Diversificarea alimentației […] mai mult »

Importanța cerealelor în nutriția sugarilor și copiilor de vârstă mică

Diversificarea alimentației la bebeluși este un subiect dezbătut des, atât în rândul medicilor, cât și în rândul părinților. În general, se recomandă ca diversificarea să aibă loc în jurul vârstei de 6 luni pentru că, începând cu această vârstă, funcțiile gastro-intestinale și renale ale copiilor sunt suficient de dezvoltate pentru […] mai mult »