Orezul ecologic – o alegere sănătoasă pentru copilul tău!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știați că în multe limbi asiatice cuvântul „orez” semnifică „mâncare”?

Acest lucru indică importanța deosebită a plantei pentru dietele asiatice. Totodată, nu este o surpriză, deoarece cultivarea orezului are o istorie de peste 7000 de ani, profund înrădăcinată în Asia de Sud-Est. În prezent, orezul este popular nu numai în Asia, ci și în întreaga lume și este cultivat în mai mult de 100 de țări. În fiecare an sunt procesate 500 de milioane de tone de orez.

Despre origine

Cei mai mulți dintre noi asociem orezul cu Asia. Cu toate acestea, orezul ecologic HiPP nu este cultivat doar în Asia, ci mai ales în țări europene precum Italia, Franța, Spania și Ungaria. Clima este factorul decisiv. Orezul ecologic preferă condițiile subtropicale sau tropicale – veri calde, cu un soare puternic și un mediu foarte umed. Acesta este motivul pentru care orezul este adesea plantat în delte sau în imediata apropiere a surselor de apă care asigură irigarea necesară a câmpurilor. În Europa, recolta începe la sfârșitul lunii septembrie.

Ceva bun pentru copilul tău!

La nivel global, există peste 100.000 de soiuri de orez, care sunt clasificate ca semințe rotunde (3-5 mm), orez cu granulație medie (5-6 mm) sau orez lung (peste 6 mm), în funcție de lungimea lor. Pentru produsele HiPP, folosim toate cele trei tipuri de orez.

Orezul ecologic este o sursă excelentă de carbohidrați și energie. Reprezintă și o alternativă ușor de digerat față de alte soiuri de cereale și nu conține gluten. Orezul poate fi introdus într-un stadiu incipient de hrană complementară sub formă de fulgi de orez fin măcinat.

Foarte important! Laptele matern este cea mai bună hrană pentru copilul tău. Se recomandă alăptarea exclusivă cu lapte matern pentru sugarii cu vârsta de până la 6 luni si continuarea alăptării alături de începerea diversificării la recomandarea medicului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *