Anestezia epidurală – 5 efecte secundare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nașterea naturală sperie orice femeie și, din acest motiv, multe gravide optează pentru metode cât mai puţin dureroase. Cu toate că anestezia este recomandată de medici, aceasta are și numeroase efecte secundare pe care orice femeie trebuie să le cunoască.

Anestezia epidurala efecte secundare (1).jpg

Picture 1 of 2

Anestezia epidurală reprezintă injectarea unui anestezic local în spațiul epidural din coloana vertebrală, injecție care are rolul de a amorți durerile din timpul travaliului. Este una dintre metodele des folosite pentru a alina durerile nașterii, uneori recomandate de către medici. În același timp, se poate folosi și în cazul nașterii prin cezariană, într-o doză puțin mai mare. Efectele sale au o durată scurtă, de circa trei ore. În cazul în care nașterea nu s-a produs, se poate introduce o doză suplimentară.

Pentru ca totul să fie în siguranță, gravida va trebui să poarte o discuție amănunțită cu medicul anestezist. Nu se poate introduce doza de anestezic până ce medicul nu va afla dacă gravida este sau nu alergică la respectivele medicamentele. În același timp, acesteia îi va fi explicat modul în care trebuie să se comporte și cum anume va resimți efectele, în așa fel încât să nu fie speriată atunci când va observa că nu își poate mișca o parte din corp. Și pentru că orice mămică trebuie să fie informată, iată câteva dintre efectele secundare pe care le poate produce anestezia epidurală!

CONTINUARE – VEZI PRIMUL EFECT SECUNDAR AL EPIDURALEI

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

4 Responses

  1. Eu am născut cu epidurala și nu am avut nici o problema ! Totul a durat în jur de 10 ore și țin sa precizez ca sunt la primul copil. Și eu și puiul meu suntem bine, fetița mea are 4 luni și mănâncă piept fără probleme, doar piept! Asa ca nu mai speriați oamenii cu idei preconcepute !

    1. Sunteti o exceptie fericita, eu am vazut femei disperate, care nu puteau sa revina la mersul normal. Erau in diverse stadii, una era paralizata de 3 luni la pat. Asa ca, este bine sa se stie la ce se expun cele care opteaza sa nasca cu epidurala. Forcepsul si vacuumul nu sunt nici ele povesti. Dvs., repet sunteti un caz fericit si asta e imbucurator. Eu am nascut 4 copii, fara dureri, prin metodele de psihioprofilaxie a durerilor, asteptatnd fiecare copil cu mare drag si interes, am reusit sa nu simt durerile. Un alt secret este acela de a nu te compara cu alte femei, de a nu considera neaparat ca trebuie sa te doara foarte tare. In trecut, femeile nu vorbeau cu fetele despre durerile nasterii: era total interzis, astfel femeia care nastea acasa, isi dadea tota silinta sa asculte sfaturile moasei, care era o batrana din comunitate, pentru ca nasterea sa decurga normal si sa fie cat mai scurta ca durata. Este o durere suportabila, daca stii sa respiri si sa te sincronizezi cu medicuil sau moasa care te asista. Azi sunt atatea grupuri pentru gimnastica, unde inveti foarte multe despre respiratie si tehnicile nasterii naturale.
      Asa ca, este bine sa se stie ca nasterea naturala este cea mai indicata pentru mama si copil.

  2. Intradevar sunt riscuri mari 😯 eu am rămas cu dureri de coloană si cap iar când se schimba vremea dureri de operatie… imi doream sa nasc natural dar fetita nu sa întors 😕 era cu capul sus iar la 38 de săptămâni si 4 zile am facut cezariana.
    Insa sunt o mămica fericită de o fetița de 6 luni 😍 chiar daca am dureri ea imi da putere sa mergai departe căci sănătatea ei e cea mai importantă 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *