Anestezia epidurală – 5 efecte secundare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

5. Suferință fetală

Întrucât este direct implicat în procesul nașterii, bebelușul va suferi cu siguranță. Cu toate că anestezia îi este injectată mamei prin măduva spinării, medicamentele folosite pentru diminuarea durerii vor trece în sângele mamei și de aici vor ajunge în placentă, intrând astfel în contact cu bebelușul. Acesta va putea avea numeroase dificultăți în respirație și se va adapta destul de greu cu mediul în care tocmai a pătruns. Însă, medicii îl vor examina cu mare atenție chiar în momentul venirii sale pe lume, în așa fel încât să ia toate măsurile necesare pentru ca micuțul să nu fie pus în niciun pericol. În același timp, se spune că o parte dintre bebelușii născuți natural, însă cu anestezie epidurală, vor avea probleme în alăptare.

În cazuri rare, riscurile pot fi și mai crescute, mama putând fi afectată chiar în timpul puncției, fiindu-i lezată măduva spinării, fapt care va putea conduce la probleme grave. Cu toate că anestezia epidurală se numără printre principalele metode de diminuare a durerilor din timpul travaliului, nu este singură. Tehnicile de respirație, pozițiile din timpul nașterii, masajul sunt alte câteva elemente care te vor ajuta să treci peste aceste momente fără teamă și, mai ales, fără prea multă durere. Tocmai de aceea, mai înainte de a apela la o asemenea metodă, este bine să încerci să urmezi cursuri de specialitate care te vor ajuta să îți cunoști mai bine corpul și să afli cum să reacționezi în momentele cheie.

CONTINUARE – VEZI CE SPUNE SPECIALISTUL

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

4 Responses

  1. Eu am născut cu epidurala și nu am avut nici o problema ! Totul a durat în jur de 10 ore și țin sa precizez ca sunt la primul copil. Și eu și puiul meu suntem bine, fetița mea are 4 luni și mănâncă piept fără probleme, doar piept! Asa ca nu mai speriați oamenii cu idei preconcepute !

    1. Sunteti o exceptie fericita, eu am vazut femei disperate, care nu puteau sa revina la mersul normal. Erau in diverse stadii, una era paralizata de 3 luni la pat. Asa ca, este bine sa se stie la ce se expun cele care opteaza sa nasca cu epidurala. Forcepsul si vacuumul nu sunt nici ele povesti. Dvs., repet sunteti un caz fericit si asta e imbucurator. Eu am nascut 4 copii, fara dureri, prin metodele de psihioprofilaxie a durerilor, asteptatnd fiecare copil cu mare drag si interes, am reusit sa nu simt durerile. Un alt secret este acela de a nu te compara cu alte femei, de a nu considera neaparat ca trebuie sa te doara foarte tare. In trecut, femeile nu vorbeau cu fetele despre durerile nasterii: era total interzis, astfel femeia care nastea acasa, isi dadea tota silinta sa asculte sfaturile moasei, care era o batrana din comunitate, pentru ca nasterea sa decurga normal si sa fie cat mai scurta ca durata. Este o durere suportabila, daca stii sa respiri si sa te sincronizezi cu medicuil sau moasa care te asista. Azi sunt atatea grupuri pentru gimnastica, unde inveti foarte multe despre respiratie si tehnicile nasterii naturale.
      Asa ca, este bine sa se stie ca nasterea naturala este cea mai indicata pentru mama si copil.

  2. Intradevar sunt riscuri mari 😯 eu am rămas cu dureri de coloană si cap iar când se schimba vremea dureri de operatie… imi doream sa nasc natural dar fetita nu sa întors 😕 era cu capul sus iar la 38 de săptămâni si 4 zile am facut cezariana.
    Insa sunt o mămica fericită de o fetița de 6 luni 😍 chiar daca am dureri ea imi da putere sa mergai departe căci sănătatea ei e cea mai importantă 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *