Nume de fete

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nume de fete care încep cu litera J

Jackie – diminutiv feminin de la Jack, care deriva de la Ioan

Jacobina – forma feminina de la Jacob < In Vechiul Testament, Iacob (mai tarziu numit Israel) este fiul lui Isaac si Rebeca si tatal celor doisprezece fondatori ai celor douasprezece semintii ale lui Israel.

Jacqueline – deriva de la Jack

Jade – de la numele de pietrie pretioase

Jana – forma feminina de la Jan < prescurtare de la Johannes, care deriva de la Ioan

Jane – forma feminina de la John

Janeta – forma derivata de la Jane

Janina – diminutiv de la Jana

Janine – diminutiv de la Jana

Jasmina – Este un nume musulman si vine de la iasomie

Jasmine – Este un nume musulman si vine de la iasomie

Jean – varianta franceza. Deriva de la numele grecesc (Ioannes), el insusi derivat de la numele ebraic (Yochanan) inseamna “Domnul este milostiv”.

Jeana – deriva de la numele grecesc (Ioannes), el insusi derivat de la numele ebraic (Yochanan) inseamna “Domnul este milostiv”.

Jennifer – de la numele galic Guinevere

Jessica – deriva de la Jean

Jetta – de la Henrietta

Jezebel – in ebraica (Izevel), care insemna “nu s-a inaltat ”

Joana – deriva de la Ioana

Joceline – De la un nume masculin germanic, scris diferit ca Gaudelenus, Gautselin, Gauzlin

Joella – De la numele ebraic (Yo’el) care inseamna “YAHWEH este Dumnezeu”.

Johanna – forma germana de la Ioana

Jolanda – forma italiana de la Yolanda < De la numele francez medieval Yolande, care a fost probabil o forma a numelui Violante, care in sine a fost un derivat din latinescul viola = “violet”.

Joleen – format din particula JO si sufixul popular Lene

Jools – diminutiv de la Julia

Josephine – deriva de la Joseph < de la numele grecesc (Ioseph), derivat de la numele ebraic (Yosef) cu sensul „el va adauga”

Jovana – nume sarbesc, varianta pentru Iovana < varianta de la Johanna care deriva de la Ioana

Joy – „bucurie” in engleza

Juana – forma feminina de la Juan < forma spaniola pentru Ioan

Judith – Numele de Judith are origini evreiesti si inseamna “binecuvantata”, “laudata”, “evreica”.

Julia – deriva de la Julius < provine din limba greaca: ioulos = barbos

Juliana – deriva de la Julius < provine din limba greaca: ioulos = barbos

Julie – deriva de la Julius < provine din limba greaca: ioulos = barbos

Julieta – deriva de la Julius < provine din limba greaca: ioulos = barbos

June – din numele lunii iunie, derivat initial din numele zeitei romane Juno

Justina – deriva de la Justus,  denumire in limba latina care inseamna “corect”. Acest nume a fost purtat de cel putin opt sfinti.

Acum – Ofertă la produse pentru gravide și nou-născuți pe eMag.ro

VEZI LISTA CU NUME DE FETE CARE ÎNCEP CU LITERA K

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

33 Responses

  1. Si eu ia-m pus izabell maria si mie mi-au spus multi k o sa_l greseasca dar putin i-mi pasa mie mi sa parut mai original asa am vrut cu z pt k mai am o fetita luiza si e tot cu z si iza e terminatia de la prima si inceputu de la a doua a prenumelui sa fie sanatoase e cel mai important

   1. multi ca o sa-l .. nu ” k o sa_l”
    imi pasa nu i-mi pasa
    mi s-a parut …… nu mi sa parut
    pentru ca …. nu pt k
    inceputul … nu inceputu

    daca o sa invete limba materna dupa dumneata .. os a fie o alta tufa

    1. Sunt de acord cu tine, Emi! E plina tara de analfabeti cu pareri originale. Daca stii ca ai anumite …carente, ascunde-le, nu le expune cu mandrie! Dar,de fapt, acest lucru trebuie constientizat!!!!

     1. De ce insisti sa o defaimezi pe doamna de mai sus??? Nu mai bine i-ai arata tu cum se scrie corect in loc ”sa arunci cu pietre”? Nu crezi ca er fi mai frumos sa ii explici in loc sa o jicnesti? Eu cred ca si tu ai ceva de invatat din tot dialogul vostru, si anume sa respecti pe cei din jur! 😉

 1. Izabela nu mai suna bine? Sunt 90 % sanse ca in viitor sa se glumeasca pe seama celor 3 prenume ale fetei, pe langa faptul ca isabbell va fi scris gresit de 95% din oameni

  1. Specific romanesc,nu poate omul sa aleaga ce nume vrea la copil ca trebuie sa se gandeasca ca pe viitor niste cretini vor rade ca are 3 nume sau va da de niste analfabeti care nu stiu sa’i scrie numele corect. Unde mai pui ca tu l’ai avut scris corect mai sus dar n’ai putut sa’l copiezi la fel de corect in comentariul tau. Si daca Izabela suna mai bine,fa tu un copil si pune’i numele asta,lasa oamenii sa puna ce nume doresc copiilor lor,nu trebuie sa’i sune unei necunoscute bine….

 2. Cine ma ajuta cu un nume de fetita , as dori un nume foarte frumos mai am foarte putin si nasc si inca nu ma-m hotarit la nume va rog .

 3. Eu mă gândesc la un nume care sa nu i de-a bătăi de cap când o sa aibe de a face cu acte chestii .. unii nu înțeleg numele,dar nici nu cer buletin..

   1. Emi, am vazut ca iti place sa corectezi. Nu obisnuiesc sa comentez pe site-uri, de fapt, nu am facut asta niciodata, dar m-ai determinat tu acum. Mare lucru. Felicitari! E plina lumea de sfatosi, pareristi si atotstiutori. Dragul sau draga mea, ca ai un nume de hermafrodit ca tot vorbim de nume, te rog mult, fa-ne tuturor un bine si nu mai comenta. Nu ii mai corecta pe altii, daca nici tu, la randu-ti, nu esti in stare sa scrii. Bataii?! BATAII?!?!?! Ma bucur in schimb ca stii unde sa pui cratimele, sau poate te-a ajutat sf. Google 🙂
    Sanatate!

 4. azaria nume de fetita. e un nume nemaiintilnit la fete si am facut proba.. lumea il reține cu usurinta si e fascinată de rezonanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *