Nume de fete

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nume de fete care încep cu litera B

Baila – inseamna “alb” in idis

Bailey – la origini acest nume denota pe cineva care era executor judecatoresc.

Bala – inseamna “tanar” in sanscrita

Barbara – Derivat din greaca (barbaros) si inseamna “strain”. Potrivit legendei, Sfanta Barbara a fost o tânara ucisa de tatal ei Dioscor, care a fost apoi ucis de un fulger.

Barbie – diminutivul de la Barbara

Batel – inseamna “fiica lui Dumnezeu” in ebraica

Beatrice, Beatrix – Probabil deriva de la Viatrix, forma feminina a numele latin Viator care insemna “calator”.

Becca – forma scurta de la Rebecca

Bela – deriva de la un cuvant vechi in slava care inseamna “alb”. Nume popular in Cehia.

Belen – forma spaniola a cuvantului  Bethlehem, numele orasului in care s-a nascut Isus.

Belinda – Originea acestui nume nu este foarte clara. Primul element ar putea fi legat de (bella) in italiana “frumoasa”. Al doilea element ar putea fi legat de numele germanic Lind “șarpe, dragon” sau Linde “moale”

Bella – prescurtare de la Isabella sau de la alte nume care se termina cu bella

Bellona – Derivat din verbul “bellare”, care in latina inseamna “a lupta”. De asemenea acesta a fost numele zeitei romane a razboiului, un companion pentru Marte.

Benedetta, Benedicta – variante feminine a lui Benedict

Bernadette – Sf Bernadette a avut o vedenie in jurul virstei de 13 ani , cind a vazut pe Fecioara Maria la intrarea unei grote.

Bernadine, Bernarda – forma feminine de la Bernard

Bernice – Forma contractata de la Berenice. Ea apare pentru scurt timp in Faptele Apostolilor din Noul Testament ca sora regelui Irod Agripa al II-lea.

Bertha – la origini este o forma scurta a numelor germanice, care incep cu elementul beraht inseamna “luminos, faimos”

Betti – diminutiv de la Elisabeta

Bianca – inseamna „alba” in italiana

Blanca – insemana „alba” in spaniola

Blanche – insemana „alba” in franceza

Blandina – nume roman, forma feminina de la Blandinus

Bluma – inseamna floare in idis

Bogdana – Nume compus din cuvintele slave bog (Dumnezeu) si dan (dar), ce se poate traduce prin “daruit de Dumnezeu”

Brandusa – Specific romanesc, provine de la numele florii, nume de altfel foarte vechi.

Brenda – posibil o forma feminina a numelui scandinav vechi Brandr, care inseamna “sabie”, si a fost adus in Marea Britanie in Evul Mediu.

Briana – Origine : irlandez; semnificatie: puternica, onorabila, virtuoasa

Bridgit, Brigit, Brigita, Brigitte – Forma anglicizata a numelui irlandez Brighid care inseamna “persoana inaltata”.

Britney – varianta de la Brittany. De la numele regiunii din nord-vestul Frantei, numita in limba franceza Bretagne

Acum – Ofertă la produse pentru gravide și nou-născuți pe eMag.ro

VEZI LISTA CU NUME DE FETE CARE ÎNCEP CU LITERA C

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

33 Responses

  1. Si eu ia-m pus izabell maria si mie mi-au spus multi k o sa_l greseasca dar putin i-mi pasa mie mi sa parut mai original asa am vrut cu z pt k mai am o fetita luiza si e tot cu z si iza e terminatia de la prima si inceputu de la a doua a prenumelui sa fie sanatoase e cel mai important

   1. multi ca o sa-l .. nu ” k o sa_l”
    imi pasa nu i-mi pasa
    mi s-a parut …… nu mi sa parut
    pentru ca …. nu pt k
    inceputul … nu inceputu

    daca o sa invete limba materna dupa dumneata .. os a fie o alta tufa

    1. Sunt de acord cu tine, Emi! E plina tara de analfabeti cu pareri originale. Daca stii ca ai anumite …carente, ascunde-le, nu le expune cu mandrie! Dar,de fapt, acest lucru trebuie constientizat!!!!

     1. De ce insisti sa o defaimezi pe doamna de mai sus??? Nu mai bine i-ai arata tu cum se scrie corect in loc ”sa arunci cu pietre”? Nu crezi ca er fi mai frumos sa ii explici in loc sa o jicnesti? Eu cred ca si tu ai ceva de invatat din tot dialogul vostru, si anume sa respecti pe cei din jur! 😉

 1. Izabela nu mai suna bine? Sunt 90 % sanse ca in viitor sa se glumeasca pe seama celor 3 prenume ale fetei, pe langa faptul ca isabbell va fi scris gresit de 95% din oameni

  1. Specific romanesc,nu poate omul sa aleaga ce nume vrea la copil ca trebuie sa se gandeasca ca pe viitor niste cretini vor rade ca are 3 nume sau va da de niste analfabeti care nu stiu sa’i scrie numele corect. Unde mai pui ca tu l’ai avut scris corect mai sus dar n’ai putut sa’l copiezi la fel de corect in comentariul tau. Si daca Izabela suna mai bine,fa tu un copil si pune’i numele asta,lasa oamenii sa puna ce nume doresc copiilor lor,nu trebuie sa’i sune unei necunoscute bine….

 2. Cine ma ajuta cu un nume de fetita , as dori un nume foarte frumos mai am foarte putin si nasc si inca nu ma-m hotarit la nume va rog .

 3. Eu mă gândesc la un nume care sa nu i de-a bătăi de cap când o sa aibe de a face cu acte chestii .. unii nu înțeleg numele,dar nici nu cer buletin..

   1. Emi, am vazut ca iti place sa corectezi. Nu obisnuiesc sa comentez pe site-uri, de fapt, nu am facut asta niciodata, dar m-ai determinat tu acum. Mare lucru. Felicitari! E plina lumea de sfatosi, pareristi si atotstiutori. Dragul sau draga mea, ca ai un nume de hermafrodit ca tot vorbim de nume, te rog mult, fa-ne tuturor un bine si nu mai comenta. Nu ii mai corecta pe altii, daca nici tu, la randu-ti, nu esti in stare sa scrii. Bataii?! BATAII?!?!?! Ma bucur in schimb ca stii unde sa pui cratimele, sau poate te-a ajutat sf. Google 🙂
    Sanatate!

 4. azaria nume de fetita. e un nume nemaiintilnit la fete si am facut proba.. lumea il reține cu usurinta si e fascinată de rezonanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *