Anestezia epidurală la nașterea naturală – la ce efecte nedorite să te aștepți?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Anestezia epidurală reprezintă cea mai uzuală metodă pentru a atenua durerile nașterii naturale. Cu toate că gravidele care aleg nașterea naturală și-ar dori să își simtă corpul de la început și până la sfârșitul nașterii, durerile insuportabile s-ar putea să le determine pe cele mai multe să apeleze la beneficiile anesteziei epidurale, contracțiile sau expulzia fiind mult mai puțin dureroase.

Anestezia epidurală se administrează destul de ușor, în coloana gravidei, având în compoziție un număr mare de corticosteroizi, ce au rolul de a diminua durerile nașterii naturale.

Deși anestezia epidurală se administrează și la nașterea prin cezariană, cele mai multe mămici apelează la ea cu ocazia nașterii naturale. Cu ajutotul unui cateter epidural, gravidei i se va administa o injecție cu anestezic, producându-se astfel senzația de amorțire a zonelor dureroase.

VEZI LA CE EFECTE NEDORITE SĂ TE AȘTEPȚI ÎN TIMPUL NAȘTERII!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

2 Responses

  1. Aceste “efecte nedorite” se întâmplă doar în România, am născut în italia cu epidurala și s fost totul foarte bine, nici un efect nedorit,travaliul ok, am simțit tot, dar fără durere.conteaza CADRELE MEDICALE, care în România cam lasă de dorit.

  2. Nu scrie nimic pozitiv despre epidurala. ..Dacă o viitoare mămică ar opta pentru epidurala nu face ți altceva decât sa o speriați. .eu zic ca e mai ok sa faci epidurala și sa optezi pentru o naștere naturală, decât cezariana…sunt la a doua sarcină. .Prima a fost naștere naturală cu epidurala și vreau sa fac același lucru și cu bebe 2….Simți contracțiile doar ca durerea numai e așa profundă ☺Mulțumesc celui care a inventat epidurala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *