Anestezia epidurală la nașterea naturală – la ce efecte nedorite să te aștepți?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Efectele nedorite din timpul nașterii!

  1. Nu vei simți contracțiile și nu vei ști când anume să împingi! Acesta este poate unul dintre cele mai mari inconveninte, pentru care medicii nu recomandă anestezia epidurală la nașterea naturală. Fiind anesteziată mama nu va cunoaște când anume trebuie să împingă și nu va simți aproape deloc contracțiile uterine. De aceea, nu va putea comunica prea bine, din acest punct de vedere, cu medicul obstretician sau cu moașa. Acest lucru ar putea conduce la folosirea forcepsului sau vacuumului. Rareori, s-ar putea ajunge și la cezariană.
  2. Numărul și intensitatea contracțiilor va scădea! Este un alt efect al anesteziei epidurale care poate întârzia nașterea. De regulă, acest lucru se întâmplă mai ales atunci când doza de anestezic conține și epinefrină sau atunci când gravidele se află întinse pe spate. Nașterea ar putea întârzia, iar travaliul ar putea fi mult mai lung.
  3. Scăderea tensiunii arteriale! În timpul nașterii naturale cu anestezie epidurală, gravida ar putea avea drept consecință o scădere a valorilor tensiunii arteriale. De aceea, aceasta este supravegheată constant de către mamă. Acest efect ar putea determina scăderea bătăilor cardiace ale bebelușului. Mamei îi vor fi administrare lichide intravenos pe tot parcursul nașterii, contribuind la reglarea sau menținerea unor valori normale ale tensiunii arteriale.
  4. Risc de șoc anafilactic! Iată o altă problemă gravă cu care ai putea să te confrunți. Desigur, șansele sunt foarte mici ca tu să fii alergică la anestezicul respectiv. De regulă, medicii te vor întreba dacă ești sau nu alergică la ceva și ar trebui să le comunici o parte din istoricul tău medical în această privință.
  5. Bebelușul s-ar putea poziționa greșit. Acesta este un efect nedorit provocat de amorțirea zonei inferioare a corpului. Astfel, mușchii uterului și ai pelvisului vor fi afectați și nu vor putea dirija o poziție corectă.
  6. Tahicardie – acest efect al anesteziei epidurale apare mai ales atunci când doza de anestezic a fost injectată pentru o perioada mai mare de 5 ore până la naștere. Temperatura corpului mamei va crește, lucru care va determina creșterea ritmului cardiac atât al mamei, cât și al bebelușului.

VEZI CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE DUPĂ NAȘTEREA BEBELUȘULUI!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

2 Responses

  1. Aceste “efecte nedorite” se întâmplă doar în România, am născut în italia cu epidurala și s fost totul foarte bine, nici un efect nedorit,travaliul ok, am simțit tot, dar fără durere.conteaza CADRELE MEDICALE, care în România cam lasă de dorit.

  2. Nu scrie nimic pozitiv despre epidurala. ..Dacă o viitoare mămică ar opta pentru epidurala nu face ți altceva decât sa o speriați. .eu zic ca e mai ok sa faci epidurala și sa optezi pentru o naștere naturală, decât cezariana…sunt la a doua sarcină. .Prima a fost naștere naturală cu epidurala și vreau sa fac același lucru și cu bebe 2….Simți contracțiile doar ca durerea numai e așa profundă ☺Mulțumesc celui care a inventat epidurala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *