Ce obiect întârzie limbajul copilului?

Limbajul copilului reprezintă un lucru mult așteptat de noi, părinții. Încă din primele lui clipe așteptăm cu mare nerăbdare să ne strige „mama” sau „tata” și să putem astfel începe să comunicăm.

limbajul copiluluiCu toate că ne dorim ca limbajul copilului să apară mult mai repede, în acest fel să putem vorbi cu micuții noștri prin propoziții sau fraze lungi, în realitate dezvoltarea limbajului este o proces ce implică mult timp și răbdare.

Copiii vorbesc cu noi în fiecare zi, încă de atunci când au luat pentru prima dată cunoștință cu mediul. Atunci când plâng, râd sau zâmbesc, de fapt ei ne comunică anumite stări prin care trec. Orice disconfort ni-l sesizează prin plâns, fie că își doresc să fie luați în brațe, fie atunci când vor să fie schimbați sau să doarmă, aceștia reușesc să îi transmită mamei lor ceea ce simt. Despre cuvinte sau propoziții scurte poate fi vorba după primul an de viață sau chiar mai târziu. Atunci când copilul nu rostește niciun cuvânt până la vârsta de trei anișori este cazul să vă îngrijorați și să ajungeți la medic.

Vezi care este obiectul care întârzie limbajul copilului!

Înapoi1 din 2
Vezi continuarea apăsând butonul "Înainte"


Lasă un Comentariu...

*