Ești pregătită să devii mamă?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Viața reprezintă un lung șir de momente în care trebuie să luăm decizii cu impact major. Ce facultate să urmăm, ce carieră să alegem sau când să ne întemeiem o familie sunt câteva dintre întrebările care ne dau mult de gândit înainte de a acționa într-un fel sau altul. Avem libertatea de a decide după bunul plac în cele mai importante aspecte ale vieții și de a da cursul dorit traseului pe care viața ni-l propune.

În acest fel, una dintre cele mai importante decizii pe care o femeie o poate lua este aceea de a da naștere unui copil. Extrem de mulți factori influențează această decizie, de la stabilitatea financiară a familiei până la pauza pe care va fi nevoită să o facă în carieră. Aspectele pe care trebuie să le ia în calcul sunt numeroase, iar susținerea celor din jur este esențială pentru a reduce cât mai mult gradul de incertitudine care apare odată cu venirea pe lume a copilului.

Așadar, a decide momentul potrivit pentru a rămâne însărcinată necesită mult timp de gândire în contextul în care foarte multe elemente pot influența această hotărâre. Dar când oare este momentul în care o femeie se simte cu adevărat pregătită să facă acest salt către o viață cu totul nouă? Pot fi oare identificați anumiți factori care demonstrează că o femeie este pregătită să fie mamă?

Una dintre cele mai importante condiții pentru a ști că ești gata să aduci pe lume un copil este să fii pregătită să treci prin schimbări majore. Venirea micuțului va avea un impact asupra tuturor aspectelor vieții tale, de la relația de cuplu, timpul petrecut cu prietenii, carieră și până la schimbarea obiectivelor și a responsabilităților. În acest fel, dacă simți că poți face față tuturor acestor schimbări și că vei reuși să te adaptezi la a fi tot timpul lângă micul om pe care l-ai adus pe lume, este un semnal extrem de clar că momentul de a deveni mamă a venit deja.

Un alt factor care influențează foarte puternic decizia de a rămâne însărcinată este propria sănătate. Sarcina reprezintă un moment extrem de delicat pentru o femeie, când aceasta trebuie să fie îndeajuns de puternică pentru a fi sursa de energie vitală necesară atât ei, cât și copilului. O asigurare medicală poate juca un rol fundamental în menținerea unei stări de bune de sănătate înaintea sarcinii, dar și în timpul acesteia. Ce rol poate juca o asigurare de sănătate internațională, te vei întreba? Accesul la servicii medicale de cea mai înaltă calitate este esențial în timpul sarcinii când sunt necesare consultații periodice. Atât în țară cât și în străinătate, cei care beneficiază de o asigurare privată de sănătate precum cea accesată prin intermediul MediHelp Internațional, își pot alege clinica și medicul la care să se trateze, având acces la o rețea internațională de 425 000 de unități medicale. Asigurarea medicală internațională contribuie, astfel, în timpul sarcinii, la evitarea dezvoltării unor eventuale afecțiuni prin acoperirea costurilor consultațiilor de prevenție sau la tratarea acestora dacă, din nefericire, apar.

De asemenea, situația financiară poate influența decisiv când un cuplu hotărăște să aibă un copil. De obicei, oamenii așteaptă să ajungă la un anumit statut financiar până să facă primul copil. Perioada sarcinii, dar și creșterea și educarea unui copil necesită o implicare financiară considerabilă pentru a fi îndeplinite corespunzător și pentru a-i oferi celui mic cele mai bune șanse de a se dezvolta armonios fizic, dar și psihic. O asigurare medicală, fără a implica niște costuri mari, reprezintă instrumentul cel mai potrivit prin care copilul, încă din prima zi de viață și până la 18 ani, are acces la servicii de diagnosticare și tratament la cele mai înalte standarde.

Frica de necunoscut și incertitudinea dacă te vei descurca sau nu să fii mamă pot reprezenta două dintre cele mai mari temeri chiar și atunci când îți dorești un copil. Vezi în jurul tău mame care par să se fi născut pentru a avea grijă de cei mici și care încă din prima zi au dat impresia că stăpânesc totul ca la carte. Manualul care să te învețe să fii o mamă perfectă nu există, iar dacă vei face totul din suflet și cu dăruire, bebelușul tău va avea parte de o copilărie fericită. Fiecare mamă are propriul drum pe care trebuie să îl urmeze pentru a se descoperi și pentru a-i crea celui mic o lume plină de bucurie.

Sursa foto: unsplash.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com