Reguli pentru evitarea investiţiilor proaste

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Puteţi ocoli numeroase investiţii proaste, doar ştiind care sunt acele aspecte-cheie pe care trebuie să le aveţi în vedere şi ce întrebări trebuie să adresaţi pentru a primi lămuririle necesare. În special persoanele care se avântă pe piaţa punctelor ANRP, cu scopul de a cumpăra şi de a tranzacţiona puncte ANRP, pot evita cele mai multe scenarii de investiţii proaste urmând câteva reguli care, în general, se aplică mai multor situaţii.

Evitaţi investiţiile cu taxe de răscumpărare. De exemplu, dacă doriţi să ieşiţi dintr-o investiţie fără niciun motiv, costurile de răscumpărare ar limita această flexibilitate. Investiţiile care implică taxe de răscumpărare pot provoca probleme în situaţii precum divorţul, mutarea într-o altă casă sau într-un alt oraş sau sănătatea. Cuplurile care deţin investiţii împreună şi doresc să divorţeze, au la dispoziţie două opţiuni, şi anume achitarea taxelor de răscumpărare pentru a ieşi din investiţia comună sau să continue să rămână asociaţi în acea investiţie pe o perioadă de încă 6 ani. În ceea ce priveşte mutarea, să presupunem că doriţi să cumpăraţi o casă nouă şi aveţi nevoie de fonduri până veţi reuşi să vindeţi vechea casă. Această situaţie are loc cel mai adesea atunci când doriţi să lucraţi în alt oraş. În cazul investiţiilor cu taxe de răscumpărare, nu vă puteţi accesa banii fără a plăti o taxă severă. În cele din urmă, costurile de sănătate pot fi foarte mari. Deşi unele investiţii pe bază de asigurare care implică taxe de răscumpărare pot oferi acces limitat la fondurile existente fără penalizări, cel mai indicat este să aveţi acces deplin la fondurile dumneavoastră, mai ales în situaţii de sănătate.

Fiţi atenţi la investiţii cu o marfă comercializabilă limitată. Este foarte greu să vă retrageţi din anumite investiţii non-lichide, cum ar fi parteneriatele în domeniul imobiliar, investiţiile în fonduri de capital privat sau alte tipuri de investiţii alternative. Dacă aveţi sume mari de bani în investiţii non-lichide, nu veţi avea acces uşor la fondurile dumneavoastră. Multe dintre aceste investiţii de tip alternativ promit profit mai mare, dar există şi riscul de a pierde toată sau aproape toată suma. Indicat este să diversificaţi între clasele de active şi sectoarele de investiţii şi să nu puneţi mai mult de 15% din banii dumneavoastră în aceste tipuri de oportunităţi, inclusiv când vine vorba să cumperi puncte ANRP şi apoi să le tranzacţionezi.

Evitaţi investiţiile care necesită comisioane în avans. Investiţiile care percep comisioane în avans se pot dovedi a fi investiţii neinspirate deoarece consultantul nu mai are niciun stimulent să vă ofere servicii şi informaţii odată ce investiţia este finalizată. În prezent, sunt mai multe modalităţi prin care puteţi plăti consilierea financiară, iar multe dintre ele nu implică achitarea unor comisioane. Pot exista momente în care ar putea avea sens să vă avântaţi în investiţii care necesită comision în avans, dar aceste investiţii ar trebui să fie minime. O excepţie are legătura cu domeniul imobiliarelor. Un agent imobiliar nu are obligaţia permanenta de a vă servi, aşa că plata unui comision pe tranzacţie imobiliară are sens. O situaţie similară este şi cea în cazul în care doriţi să vindeţi sau să cumpăraţi puncte ANRP şi, din nou, cea mai potrivită opţiune este cea a achitării unui comision.

În general, o investiţie bună se poate transforma într-o investiţie proastă atunci când nu înţelegeţi cum funcţionează. Când nu deţineţi toate cunoştinţele necesare şi nu colaboraţi cu un consultant de încredere, este mult mai probabil să luaţi o decizie greşită. Dacă situaţia pare a fi complicată sau pur şi simplu nu înţelegeţi investiţia, încercaţi să adresaţi mai multe întrebări, plecaţi politicos dacă simţiţi că răspunsurile primite nu sunt suficient de clare sau optaţi pentru serviciile unui consultant profesionist care poate evalua investiţia.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *