Sfaturi pentru sezonul rece: Cum depozitezi încălțămintea de vară

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Odată cu sosirea sezonului rece începem să scoatem din dulap timid, dar sigur, pantofii, ghetele și cizmele preferate. Așa cum este și normal, este momentul potrivit pentru a organiza încălțămintea de vară, iar acest lucru este foarte important, deoarece cu siguranță ținem mult la pantofii noștri și ne dorim să îi putem purta și în sezonul următor. Dacă ești în căutarea unor idei de organizare și depozitare, iată câteva sugestii importante:

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/4bUF4gWhEXc

Sortează încălțămintea

Cu siguranță în sezonul care-a trecut ai avut articole de încălțăminte care ți-au plăcut foarte mult și articole de care te poți despărți cu ușurință. Sortează fiecare tip de încălțăminte și decide ce păstrezi, pentru a face loc noilor achiziții pentru sezonul rece. Cu siguranță vei dori să îți îmbogățești garderoba cu botine la preturi mici sau cizme care să fie în ton cu vremea de afară și cu articolele vestimentare gata pregătite pentru sezonul rece.

Alege așadar ce vei purta și anul viitor și pregătește-le pentru următorul pas în ceea ce privește organizarea.

Curăță și aerisește bine încălțămintea  

Înainte de a pune în organizatoare încălțămintea de vară este indicat să cureți cât mai bine fiecare articol în parte. Nu lăsa particule de praf sau murdărie pe pantofii tăi, deoarece aceștia vor fi puși deoparte, închiși în cutii, așa că nu-i vei mai revedea prea curând. În plus, cu siguranță ți-ar plăcea să-i ai curați și frumoși la începutul sezonului lor.

Este indicat să aerisești bine fiecare articol în parte, tocmai pentru că îi vei așeza în cutii sau organizatoare și chiar dacă acestea au compartimente speciale pentru aerisire, acest lucru nu se va compara cu menținerea încălțămintei la aer, chiar înainte de a fi depozitată.

Organizează după tipuri de pantofi

Pentru a ști exact unde găsești sandalele cu platformă sau balerinii, este indicat să creezi compartimente speciale pentru aceștia și eventual să și etichetezi. Spre exemplu, poți folosi cutii mai vechi de pantofi pe care să scrii tipul pantofilor pe care îi pui înăuntru, după categorii sau simplu, după numele pantofilor.

Poți apela un organizator cu buzunare, în care să pui pantofii pe perechi, însă va trebui să pui fiecare pereche de pantofi în saci speciali. Sau poți alege organizatoare transparente, pentru a vedea exact ce ai pus în fiecare compartiment.

Protejează perechile de pantofi

Pentru că va trece ceva vreme până să îi porți din nou, ar trebui să protejezi cumva pantofii depozitați. Cea mai simplă metodă este aceea de a folosi hârtie albă simplă, pentru învelire sau chiar niște săculeți speciali pentru încălțăminte. Acești saci pot fi din material textil și sunt asemănători cu cei pe care îi folosești pentru curățarea articolelor de încălțăminte sport în mașina de spălat.

Sacii vor prelua mare parte din efortul de frecare, exact așa cum se întâmplă și în timpul spălării, atunci când încălțămintea se poate lovi în mod necontrolat de hubloul mașinii de spălat. În acest fel vei proteja articolele de încălțăminte, atât de praf și de deteriorarea cauzată de timp, cât și de eventuale șocuri mecanice, de loviri sau zgârieturi accidentale, care se pot întâmpla în timpul manipulării.

Nu pune mai multe perechi de pantofi la un loc, mai ales dacă au imprimeuri diferite, deoarece transferul de culoare poate lăsa urme nedorite, pe care nu le vei mai putea curăța. În plus textura este importantă, ea trebuie protejată, mai ales dacă vorbim despre pantofi din piele naturală.

Organizarea încălțămintei pentru următorul sezon poate dura ceva vreme însă la final vei vedea că acest lucru merită pe deplin. În definitiv îți protejezi investiția și ai grijă de bunurile tale, mai ales de cele la care ții cu adevărat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *