De ce trebuie să ții cont când alegi cerceii pentru o ținută?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Accesorizarea este un pas extrem de important în ceea ce privește completarea unei ținute, mai ales când vine vorba despre alegerea cerceilor, aceștia încadrând și completând fizionomia purtătoarei. Când vine vorba despre alegerea perechii potrivite de cercei, aceasta trebuie efectuată pe baza unei serii de factori precum ținută, eveniment, forma feței, a decolteului și a coafurii. Aceste aspecte sunt extrem de importante pentru obținerea unui look complet și frumos încadrat, astfel încât să vă simțiți perfect în pielea dumneavoastră și să arătați excepțional. În cele ce urmează, veți afla toate detaliile pe care trebuie să le aveți în vedere în alegerea cerceilor perfecți.

Alegerea cerceilor în funcție de ținută

 Ținute este un prim element ce trebuie avut în vedere atunci când se alege din oferta de cercei disponibilă. Ținutele pot fi încadrate în numeroase categorii – business, casual, ffice friendly, formal, iar lista poate continua, iar cerceii trebuie potriviți în temă. De exemplu, se poate opta pentru o forma supradimensionată a cerceilor pentru orice tip de ținută, dar nu se recomandă ca aceștia să fie încrustați cu diamante dacă este vorba despre o ținută office.

Alegerea cerceilor în funcție de eveniment

Evenimentele importante din viața dumneavoastră solicită o atenție deosebită la detalii, mai ales dacă este vorba despre ceva formal, Cuma r fi o nuntă sau un botez. În aceste situații, cele mai potrivite alegeri sunt cerceii statement, încrustați cu diamante și perle, care să completeze imaginea de ansamblu și să ofere prețiozitate și impozanță. La astfel de evenimente formale și importante, accentul cade de cele mai multe ori pe bijuteriile purtate, iar cerceii sunt printre primele accesorii observate deoarece se află la nivelul feței.

Alegerea cerceilor în funcție de forma feței

Forma feței dictează într-o mare măsură tipologia aleasă din oferta de cercei, deoarece optarea pentru o formă greșită poate crea un dezechilibru destul de mare și neplăcut din punct de vedere vizual. Fiecare femeie are o formă unică a feței, iar aceasta se încadrează într-una din tipologiile clasice, precum formă ovală, rotundă, pătrată, alungită sau inimă. Pentru fiecare formă a feței există o tipologie de cercei perfectă. De exemplu, pentru posesoarele unei fețe cu unghiuri drepte, pătrate, cei mai potriviți cercei sunt cei cu forme rotunjite, ovale, care să îndulcească și să completeze trăsăturile feței, în timp ce pentru o față rotundă, cel mai bine ar fi să se aleagă cercei cu linii drepte, alungite, pentru lungirea fizionomiei și pentru subțierea acesteia.

Alegerea cerceilor în funcție de forma decolteului

Deși percepția generală este aceea că decolteul influențează mai mult alegerea colierelor, acesta este extrem de important și în alegerea cerceilor, mai ales dacă nu există un colier la gât. Nu se recomandă optarea pentru cercei mari și împodobiți dacă este vorba despre un decolteu tip maletă, ceea ce înseamnă până la baza gâtului sau chiar al bărbiei. Atenția este prea concentrată în jurul gâtului și se obține efectul de scurtare și îngroșare al zonei, ceea ce este de evitat.

Alegerea cerceilor în funcție de coafură

Coafura este unul dintre cele mai importante criterii în alegerea tipului de cercei purtat. Atunci când vine vorba despre niște cercei prețioși și elegaanți, ideea de bază este ca aceștia să poată fi și observați și apreciați la adevărata lor valoare, element ce nu este posibil în cazul unui păr bogat, desfăcut și plin de bucle mari – ar fi inutil să se investească în niște cercei prețioși, curgători, dacă aceștia vor fi acoperiți de păr pentru tot restul serii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *