Cum să îţi îngrijești părul ca la salon la tine acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cu precădere în această perioadă, în care zilele petrecute la salon, cu șuvițele răsfățate de mâinile abile ale unui profesionist, par atât de îndepărtate, să învățăm să ne îngrijim părul acasă este primordial.

Noi am consultat specialiștii de top din hairstyling și îți spunem cum să îți îngrijești părul ca la salon, cu rezultate care sfidează orice așteptări!

Spală-te pe cap precum un profesionist!

Poate părea un gest banal în aparență, în cazul căruia nu avem cum să greșim. Dar, în realitate, specialiștii sunt de părere că atunci când ne spălăm pe cap comitem cele mai multe erori cu potențial de a degrada firul de păr.

Care este cursul corect al unui spălat pe cap ca la salon? Umezește părul, aplică șampon la rădăcină și masează cu mișcări circulare timp de cel puțin un minut. Așa îmbunătățești circulația sangvină, stimulezi creșterea părului și intensifici acțiunea șamponului. Clătește, lăsând ca resturile de produs să curețe și lungimile, și repetă numai dacă e necesar.

Continuă acum cu aplicarea unui balsam sau a unei măști. Cu precădere acest ultim produs are efecte pur și simplu fabuloase asupra podoabei capilare. Mai concentrată și mai eficientă, o mască hrănește în profunzime, întărește firul, lasă părul catifelat și mătăsos și rezolvă problemele specifice ale cuticulei tale.

Și dacă tot procedăm ca la salon, atunci asigură-te că apelezi neapărat la produse profesionale. Ai la dispoziție cele mai bune măști pentru păr de la Pastel3.ro! Vei vedea diferența!

Usucă părul ca în saloanele exclusiviste!

După ce ai spălat părul „după litera legii”, stoarce excesul de apă într-un prosop. Atenție, aici poți cădea în capcana unei greșeli nefericite, cu nenumărate victime printre femeile care își îngrijesc părul acasă. Astfel, nu îți ține părul mai mult de 10 minute în prosop, fiindcă în caz contrar îl poți aplatiza, poți provoca electrizarea sa și poți degrada cuticula.

După ce podoaba capilară s-a zvântat, aplică un ser de protecție termică, pe care să îl distribui cu degetele.

Ca să usuci părul precum un hairstylist, plasează difuzorul astfel încât jetul de aer cald să vină de deasupra. Trece ușor degetele prin șuvițe pentru a accelera procesul de uscare. Nu folosi peria decât dacă ai experiență în manevrarea sa; pentru toate celelalte cazuri, te supui exact pericolului de rupere a firelor.

Oprește-te atunci când mai ai aproximativ un sfert din păr de uscat. Abia acum poți descurca șuvițele, folosindu-te de un pieptene cu dinții rari. Ca să îți ușurezi experiența, apelează și la un ulei pentru păr, care să faciliteze descurcarea.

Cum să îți aranjezi părul cu rezultate ca la salon

Nu te sfătuim să apelezi la placă sau la ondulator ca să îți coafezi părul precum la salon. Însă poți obține bucle la fel de frumoase cu zero efecte adverse. Bigudiurile bunicii sunt minunate, dar la fel de bine poți prinde părul într-un coc lejer sau într-o împletitură diafană. Mergi la culcare, odihnindu-te pe o față de pernă de mătase, și dimineața te vei trezi cu bucle de zână.

Coafura rezistă!

Pentru ca abia trezitele tale onduleuri să se mențină până ce te vei spăla data viitoare pe cap, fă din nou apel la produse profesionale. Poți folosi o pudră pentru volum la rădăcină, o cremă de bucle sau un fixativ cu putere de fixare ușoară. Șamponul uscat reprezintă de asemenea o super soluție de zile mari!

Protejează cu dedicație părul!

Știi cum se spune „e mai bine să previi decât să tratezi”, iar această zicală e potrivită și în cazul nostru. Poți îngriji părul cu toată determinarea și cu cele mai bune produse, dar dacă îl abandonezi în fața pericolelor, tot degeaba.

Radiațiile solare sunt la fel de periculoase pentru păr ca pentru piele! Prin urmare, achiziționează un produs cu factor de protecție solară sau „adăpostește-te” sub o pălărie. Așa sună ecuația părului îngrijit ca la salon, în intimitatea propriei case!

Dacă vei urma aceste repere, nici că vei mai avea nevoie să mergi la salon. Respectă instrucțiunile noastre de mai sus și bucură-te de un păr impecabil, ca ieșit din mâinile profesioniștilor desăvârșiți.

Sursa foto: Pexels

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *