Cum poți să previi apariția ridurilor?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu este niciodată prea devreme să ne gândim la îngrijirea pielii noastre. La urma urmei, pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și poate număra mai bine de 2 m². Cât suntem copii, pielea noastră sufere zeci de tăieturi, zgârieturi și vânătăi, ca mai apoi, în perioada adolescenței, să ne luptăm din răsputeri cu acneea. Nici bine nu scăpăm de acnee, hormonii par să nu se mai agite și, observăm de la o zi la alta, apariția liniilor fine. Deja, producția de colagen începe să scadă.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, vom observa o încetinire tot mai severă a producției de colagen. Unele persoane se vor confrunta cu încetinirea producției de colagen chiar începând cu vârsta de 20 de ani, altele mai târziu. Desigur, se poate vorbi despre o serie de factori care fac parte din stilul fiecăruia de viață care pot accelera încetinirea producției de colagen, inclusiv felul în care o persoană tratează acneea.

La rândul lor, stresul și anxietatea contribuie enorm la formarea liniilor fine și a ridurilor. Așadar, adoptarea unui stil de viață sănătos și îngrjirea responsabilă a pielii sunt esențiale pentru prevenirea ridurilor.

Evitați expunerea la soare

Pericolele expunerii la soare sunt foarte bine cunoscute în zilele noastre. Cancerul de piele este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer și se consideră că un procent uriaș de cazuri poate fi prevenit.

Soarele emite radiații ultraviolete, denumite simplu UV. Razele care afectează pielea sunt razele UVA și UVB. Razele UVB cauzează arsuri solare, în timp ce razele UVA, care o lungă perioadă de timp au fost considerare inofensive, penetrează straturile mai adânci ale pielii și cauzează daune la nivelul celulelor. Razele UVA sunt cele care bronzează, dar bronzul este, de fapt, rezultatul deteriorării ADN-ului tău. Pe lângă toate aceste pericole, are loc o reducere drastică a producției de colagen și, prin urmare, apar ridurile.

Importanța celor 8 ore de somn

Somnul este imperativ pentru un stil de viață sănătos. Este șansa pe care trebuie să i-o oferim corpului nostru pentru a se odihni, pentru a se repara și recupera. Un program corespunzător de somn de 7-9 ore poate face o diferență semnificativă în ceea ce privește sănătatea și frumusețea pielii. În timpul somnului, pielea produce mai mult colagen, necesar pentru o piele netedă și suplă. Se crede că un orar de somn de doar 5 ore poate duce la apariția ridurilor de două ori mai multe în comparație cu un orar de 7 ore de somn.

Curățați, tonifiați și hidratați

Sunteți, probabil, familiarizați cu mantra „curățați, tonifiați, hidratați”. Acesta este regimul complet de îngrijire a pielii, care elimină poluarea și echilibrează pielea, oferindu-i rezistență împotriva bacteriilor și îmbătrânirii.

Persoanele cu ten acneic vor avea nevoie de produse care să echilibreze nivelul de ulei natural al pielii, nicidecum de produse care să elimine uleiul. Dacă se va opta pentru un produs care îndepărtează complet uleiurile naturale, pielea va începe să producă o cantitate și mai mare de ulei, ceea ce va conduce la apariția mai multor pete și coșuri. În mod alternativ, dacă pielea unei persoane nu produce o cantitate adecvată de ulei, folosirea unor produse aspre vor usca și mai tare pielea, făcând-o susceptibilă la linii fine și riduri. Gama de produse Ultra Retinol Complex include produse variate de îngrijire a pielii, destinate tuturor tipurilor de ten. Foarte apreciată este crema nutritivă antirid cu ser de viperă Retinol Complex Ultra Lift Nutriente, care sintetizează colagenul și elastina și previne astfel îmbătrânirea pielii.

În concluzie, cheia unui ten sănătos și frumos la orice vârstă stă în alegerea unor produse corespunzătoare de îngrijire care creează un mediu sănătos pentru piele, reduc număr de bacterii și hrănesc celulele, astfel încât acestea să poată funcționa în mod eficient.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *