Ce tricouri să porți în funcție de forma corpului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Tricoul este cea mai întâlnită piesă vestimentară și te poate însoți aproape oriunde. Indiferent că ești adeptul unui stil sport, casual sau office, tricourile vor avea întotdeauna un loc în garderoba ta și îți vor completa ținutele cu succes.

Însă, ca orice alte obiecte vestimentare, tricourile trebuie alese cu grijă, ținând cont de forma corpului și pe statura ta. Nu poți alege să porți tricouri lungi dacă ești scundă și nici prea scurte dacă ai o înălțime peste medie. De asemenea, forma corpului este esențială în momentul în care îți alegi ce tricou să porți. 

Silueta tip clepsidră

Acest tip de siluetă îți permite să porți haine mai strâmte, motiv pentru care tricourile tale trebuie să cadă frumos pe corp. Acestea trebuie să sublinieze talia și, indiferent de mărimea bustului, poartă de câte ori ai ocazia un tricou cu decolteu decent. Tricourile largi te vor face să pari că ai kilograme în plus și nu te vor avantaja deloc.

Silueta triunghi inversat

În cazul în care umerii sau sânii sunt mai mari, tricourile din garderoba ta trebuie să creeze un echilibru. Poți căuta modele mai vaporoase și mai largi, cu un decolteu mic, care să nu stea lipite de corp. Chiar dacă ai o siluetă de invidiat și o talie de viespe, tricourile mai largi nu te vor face să pari mai plinuță.

Silueta tip pară

În cazul în care corpul tău are aspectul unei pare, tricourile pe care le porți pot avea o mânecă puțin mai lungă , iar decolteul nu trebuie să fie adânc. Tricourile care accentuează talia vor arăta foarte bine pe tine, în special cele largi care au un cordon la mijloc sau pot fi purtate cu o curea fină.

Silueta rectangulară

Dacă ai un corp destul de drept, fără șolduri sau talie, ar trebui să porți tricouri care să-ți accentueze talia și umerii. Sunt potrivite și tricourile cu mâneca lăsată peste umăr sau care nu au mâneci deloc.

Silueta ovală

Dacă ești o femeie cu forme mai voluptoase, cu colăcei și cu o talie care nu există, nu te îngrijora. Tricourile potrivite pentru tine nu sunt strâmte sau largi, ci doar cad bine pe corp. Acestea trebuie să fie comode, cu un decolteu mediu și pot avea umerii descoperiți. Vezi aici tricouri damă cu croi drept.

Indiferent de forma corpului tău, pe piață există modele de tricouri care pun în evidență orice formă a corpului, indiferent dacă ești slabă sau dacă ai probleme cu kilogramele în plus. De asemenea, dacă știi să te îmbraci așa cum trebuie, pentru formele tale, vei arăta mai bine ca niciodată. Hainele îți pot da unele kilograme în plus în cazul în care nu le alegi cum trebuie.

Sursă foto: piqsels.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *