5 sfaturi pentru a trece cu bine de această iarnă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru mulți dintre noi, sezonul rece este unul plin de bucurie, de provocări, de sporturi și de veselie, dar pentru alții, iarna reprezintă un motiv serios de îngrijorare.

20499-sfaturi-pentru-a-trece-cu-bine-de-această-iarnă

Oricum ar fi, este bine să ne punem la punct locuințele, garderobele și starea de sănătate, tocmai pentru a ne putea bucura de tot ce are să ne ofere anotimpul de iarnă:

  1. Echipamente de iarnă. Nu trebuie să așteptăm să ningă cu fulgi mari sau să se întețească vântul pentru a scoate la suprafață puloverele, fularele și ghetele. De cum se scurtează numărul de ore cu lumină și temperaturile scad din ce în ce mai mult, este bine să ne dedicăm o întreagă amiază pentru a ne actualiza garderoba și pentru a ne asigura că avem toate cele necesare atât noi, cât și ceilalți membri ai familiei. Găsiți aici încălțăminte pentru iarnă pentru a vă bucura de vremea rece din parcul preferat, savurând o cafea fierbinte.
  2. Nu renunțați la activitățile sportive. Cu atât mai mult în sezonul rece este bine să ne punem corpurile în mișcare, deoarece avem tendința să mâncăm mai mult, mai gras și mai dulce. Plus că lipsa de activitate fizică ne afectează și pe plan psihic și emoțional și deja suntem afectați din cauza lipsei soarelui. Din nou, aveți nevoie de echipament corespunzător așa cum găsiți aici pentru drumeții pline de aventură, dar la fel de bine puteți practica sport și în casă. Yoga, pilates sau exercițiile cardio necesită adesea doar o saltea, o coardă, o minge și, eventual, câteva greutăți, cum ar fi gantere sau un kettlebell.
  3. Aveți nevoie de vaccin antigripal. Este singurul care vă poate oferi protecție eficientă împotriva gripei și răcelii. Se efectuează înainte de instalarea iernii, iar dacă vă aflați într-un grup eligibil, este gratuit. Vaccinul este absolut necesar dacă suferiți de o anumită afecțiune medicală pe termen lung, dacă sunteți mai în vârstă sau sunteți însărcinată.
  4. Încălziți locuința în deplină siguranță. Încălzirea casei la cel puțin 18 grade Celsius în timpul iernii este deosebit de importantă. În mod ideal, pentru a locui într-o casă confortabilă și pentru a nu suporta costuri de încălzire uriașe, casa ar trebui să fie izolată corespunzător.
  5. Verificați sistemul de încălzire. Tot înainte de instalarea iernii, nu uitați să verificați în mod temeinic sistemul de încălzire. Este un serviciu oferit de profesioniști calificați, care ar trebui efectuat cel puțin o dată pe an, pentru a reduce riscul de otrăvire cu monoxid de carbon. Ceea ce mai puteți face este să montați o alarmă sonoră de monoxid de carbon care respectă standardele europene în fiecare încăpere în care se află un echipament care funcționează pe bază de gaz sau combustibil solid.

În cele din urmă, verificați-i pe ceilalți. Vecinii mai în vârstă, rudele, persoanele cu afecțiuni cardiace și pulmonare, precum și copiii foarte mici, prezintă un risc deosebit la frig. De aceea, este atât de important pentru noi toți să ne asigurăm că cei expuși riscului se află în siguranță, au medicamente și hrană, astfel încât să nu fie nevoiți să iasă din casă pe vreme foarte rece. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *