3 motive care arată cât este de important exemplul tatălui pentru o fetiță

Orice copil are nevoie de ambii părinți pentru a-l crește și a-l face mare și sănătos. Atât mama, cât și tatăl au rolurile lor în relația de familie și mai ales în creșterea copiilor lor. Pentru o fetiță, tatăl este cel mai important lucru, la fel cum se întâmplă și cu noi femeile adulte. Oriunde ne-am îndrepta, avem alături de noi imaginea și personalitatea tatălui nostru, menită să demonstreze dragoste și atașament.

Mâinile sale mari, vocea groasă, zâmbetul rar sunt câteva lucruri pe care fetițele îl caută la tatăl lor. El, acest personaj masculin, determină cursul firesc al vieții copilei.

Lipsa dragostei tatălui le aruncă pe cele mai multe fetițe în depresie și deși încearcă, nu se mai regăsesc. Așa ajung să consume antidepresive, să treacă prin experiențele unui act sexual prea timpuriu. Urăsc orice kilogram nou adăugat pe corpul lor, apelează la tatuaje în speranța că tatăl lor le va observa. Ori de câte ori se află în prezența tatălui lor, acestea se schimbă. Vocea, gesturile, privirea, mimica, până și corpul – toate par să transmită emoția firească.

Iată mai jos 3 motive pentru care o fetiță are nevoie de tatăl său:

 1. Apropierea de tată aduce bucurie copilei

Dragostea pe care tatăl i-o acordă fetei sale reprezintă un motiv în plus de bucurie. Nu spun că mama nu este importantă, însă, s-a demonstrat că cea mai mare parte a atenției o acordă tatălui său. Își dorește cu disperare să fie văzută, iubită și ocrotită, vede în palmele și vocea tatălui său un act de curaj, este mereu veselă în apropierea sa și gata să îl urmeze.

Ori de câte ori faceți lecții împreună mai mult ca sigur va învăța mai ușor, va privi mai atent și va face în așa fel încât în fața voastră să fie cea mai bună.

 2. Tatăl, modelul partenerului de mai târziu

Dorința față de tată este nemaipomenită. Orice lucru, cât de mic este privit diferit. Iar atunci când va pleca de lângă casă și își va face propria familie, soțul său va fi mereu în minoritate atunci când vine vorba de sentimentele față de tatăl său, mult mai puternice decât ați crede. Veți câștiga o autoritate nemaiîntâlnită chiar și în fața omului cu care a ales să își petreacă tot restul vieții sale. El mereu va fi în minoritate față de ceea ce va simți fetița față de voi. De aceea, tatăl trebuie să participe activ în viața fiicei sale, ba chiar să îi fie un bun exemplu. Va trebui să îi vorbească, să o asculte și, de asemenea, să fie un model de comportament. Să fie întotdeauna îngrijit și să aibă grijă de modul în care arată. Dacă vei face sport, vei merge la sală în acești pantaloni trening bărbați sau pur și simplu alegi să stai acasă, făcând mișcare sau folosind aceste gantere, trebuie să știi că fetița ta te va urmări atent și mai mult ca sigur îi va plăcea să te vadă astfel. De asemenea, îți va urmări atent vestimentația, așa că încearcă ca întotdeauna să fii aranjat, ba chiar mai mult de atât să porți și anumite accesorii elegante.

 3. Nevoia de apărare, un alt element necesar

Lumea în care fata ta crește este mult diferită față de lumea sigură în care ai trăit. Cluburi, tentații de tot felul, cultura pop, toate s-ar putea să își pună amprenta asupra personalității fetei tale. Vei vedea că încă de la vârstele cele mai mici va ști să își folosească rujul, va purta haine mai strâmte pentru a atrage atenția celor de vârsta ta, va putea trece prin experiența unei pubertăți precoce, va ști ce înseamnă educația sexuală, va învăța despre asta în școală.

Ori de câte ori vei fi cu ea se va simți în siguranță. Chiar dacă ești alături de ea și te îndoiești că timpul pe care îl petreceți împreună nu vă va apropia foarte mult, că nu va învăța din povețele tale și chiar că nu te ascultă, trebuie să știi că fata ta este atentă la tot ceea ce primește din partea ta – de la dragoste, sentimente de ocrotire și până la atitudinea de respingere din partea ta.


Lasă un Comentariu...

*