Vine bebe? Iată 5 lucruri pe care să le ai în vedere mai înainte de naștere!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Venirea pe lume a bebelușului înseamnă multă atenție din partea părinților săi. Probabil că dacă ești la prima ta experiență de acest gen, îți imaginezi că totul trebuie să fie de dinainte pregătit, astfel încât, atunci, la naștere, să profiți din plin de aceste momente atât de frumoase.

Și pentru a-ți ușura cât mai mult aceste momente, am pregătit o listă cu 5 lucruri pe care să le ai în vedere mai înainte de naștere:

1. Amenajează cu multă atenție camera copilului! Acest lucru este absolut firesc atunci când nașterea se apropie. Bebelușul are nevoie de un pătuț confortabil în care să doarmă, de un dulăpior de haine, de o masă de înfășat, dar și de multe jucării. De aceea, totul trebuie să fie de dinainte cumpărat și așezat în locul potrivit, așa încât odată cu venirea sa pe lume să poată să crească și să se dezvolte cât mai bine. Amenajarea camerei bebelușului implică pentru părinți multe cheltuieli și acest lucru pentru că nu întotdeauna camera a fost gândită pentru un bebeluș. Cel mai adesea, totul trebuie de la capăt refăcut, pornindu-se de la vopseaua lavabilă și până la obiectele de mobilier. Și deși nu ne vine să credem, chiar și iluminatul trebuie să fie puțin diferit, iar părinții trebuie să cumpere lămpi de veghe pentru ca bebelușul să poată dormi liniștit. Și dacă nu optezi să dormi

în camera bebelușului, atunci vei mai avea nevoie de un videointerfon, supraveghindu-l cât mai bine pe bebe în timpul somnului. Și pentru ca toate acestea să nu fie cheltuieli împovărătoare, ai putea alege cardurile de credit de la BCR, cu 55 de zile perioadă de grație cu 0% dobândă sau până la 12 rate fără dobândă de la partenerii BCR.

2. Plănuiește cu atenție cheltuielile nașterii. Mai ales dacă vei naște la o maternitate privată, ar trebui să te asiguri că poți plăti costurile necesare nașterii. Dacă economiile tale sunt în valută, optează pentru acest schimb valutar, și mai mult ca sigur vei fi avantajat. De asemenea, dacă ai hotărât să naști într-o maternitate de stat, atunci ar fi bine să te întrebi dacă trebuie să achiți ceva și astfel să fii pregătită.

3. Accesorii de plimbare – iată un alt aspect cât se poate de important. Primele plimbări cu bebelușul trebuie să se facă destul de repede, așa că ar fi bine să iei în considerare cumpărarea unui cărucior (de preferat în varianta 3 în 1) cu care să te poți plimba prin parc sau într-un loc liniștit. Vei mai avea nevoie de un scaun auto, cu ajutorul căruia să poți călători în siguranță cu mașina.

4. Discută cu un medic de familie sau un medic pediatru – după naștere bebelușul trebuie să fie evaluat de un medic pediatru. De aceea, imediat după ieșirea din maternitate trebuie să te prezinți la cabinetul acestuia pentru evaluările medicale inițiale și pentru programarea primelor vaccinări. Tot aici vei afla cum să îl îngrijești cât mai bine pe bebeluș și cum să îl alăptezi.

5. Recoltează celule stem – acesta este cel mai prețios cadou pentru bebeluș și de aceea este bine să ai în vedere contractarea unui astfel de serviciu care să îți asigure siguranță pe mai târziu. Recoltarea de celule stem se face din cordonul ombilical și este o procedură non invazivă. Cu ajutorul celulelor stem bebelușul va putea fi vindecat de boli grave precum leucemii sau alte afecțiuni ale sângelui.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *