Menstruația peste sarcină și posibilitatea de a deveni mamă fără să știi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Menstruația peste sarcină este posibilă. Deși ciclul menstrual vine la termen se poate întâmpla să devii mămică fără să știi, în pântecul tău stând bebelușul pe care îl aștepți, dar nu știi încă că există. Și acest lucru pentru că cel mai important simptom al sarcinii aparent nu există.

menstruatia peste sarcinaDeși rareori se întâmplă, menstruația peste sarcină te poate transforma în mămică fără să știi. Fiind vorba de cel mai important simptom de sarcină, multe femei ajung la medic destul de târziu, atunci când sarcina este deja destul de avansată.

Cu toate că în termeni populari se numește menstruație peste sarcină, în realitate, medical vorbind nu putem încadra acest lucru în menstruație. Aceasta este o sângerare falsă, produsă de anumiți factori. Atunci când aducem în discuție menstruația ar trebui să cunoaștem că aceasta se produce atunci când ovulul nu este fecundat și astfel ovarul îl eliberează. În schimb, atunci când așteptăm o sarcină, menstruația nu se mai produce întrucât ovulul este fecundat. Multe femei ajung să confunde sângerarea lunară cu această denumire medicală. În realitate, este vorba doar despre o sângerare cauzată de anumiți factori, ce trebuie totuși verificată cu mare atenție.

Iată ce ar putea produce menstruația peste sarcină:

De la anumite infecții și până la sângerările cauzate de implantarea ovulului în uter, toate pot fi un semn care anunță menstruația peste sarcină.

 • Implantarea ovulului în uter produce sângerare

Deși nu se întâmplă întotdeauna, acesta poate fi un prim semn de sarcină. Atunci când ovulul fecundat este implantat pe peretele uterului se produce o sângerare. Desigur, acest tip de sângerare nu este deloc abundentă, culoarea fiind și ea puțin diferită, mai deschisă. În plus, nu trebuie să confunzi acest eveniment cu o menstruație obișnuită – durata sa este mult mai mică – va fi de câteva ore, maxim o zi.

 • Contactul sexual poate conduce la sângerare

Nu puține sunt cazurile în care după contactul sexual femeia ajunge să sângereze. Cauzele sunt de această data numeroase – pe de o parte este posibil ca femeia să sufere de un polip cervical, iar pe de altă parte este posibil ca această sângerare să se producă din cauza vascularizării puternice a peretelui colului uterin.

 • Infecțiile pot fi cauza așa numitei menstruație peste sarcină

Atunci când femeia suferă de o anumită infecție ori de o boală cu transmitere sexuală este posibil să se producă și acest lucru. De obicei, se explică printr-o iritație apărută la nivelul cervixului.

 • Sarcina extrauterină

Fixarea ovulului fecundat în afara pereților uterului, de obicei pe trompele uterine, poate avea drept efect producerea sângerării. De regulă, acest lucru este extrem de periculos pentru femeie, sângerarea producându-se ca urmare a vătămării unor organe interne, fapt care va necesita intervenție medicală imediată. De obicei, sângerarea are culoare închisă și este însoțită de anumite dureri abdominale extrem de severe.

 • Avortul spontan

Nu rare sunt cazurile în care femeia află că a fost însărcinată abia atunci când ajunge la medic. Din cauza unei alimentații dezechilibrate, stil de viață nesănătos, administrării unor medicamente prea puternice, dar și tutunul și alcoolul se poate ajunge la avort spontan. Cel mai frecvent, acest tip de avort se produce în primele 12 săptămâni de sarcină și este descoperit mai apoi de către medic.

De asemenea, o boală de care suferă mama poate fi la fel de bine cauza unui avort spontan.

 • Sângerarea deciduală

Se poate produce în cazul apariției unei sarcini. De obicei, este produsă de o dereglare hormonală, însă nu pune cu nimic în pericol sarcina ori siguranța mamei. Este bine totuși să ajungi la medic!

În cazul în care afli că ești însărcinată, te va interesa, mai mult că sigur și vârsta sarcinii, care va putea fi aflată doar prin imagini de ecograf.

Desigur, atunci când menstruația peste sarcină survine după o serie întreagă de simptome care conduc către sarcină, este bine să investighezi. Fiecare dintre noi am avut măcar o dată în viață o astfel de suspiciune și ne-am gândit că poate ne aflăm într-o situație similară. Un test de sarcină sau un consult medical ar putea elucida misterul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

29 Responses

 1. Buna ziua..am si eu o întrebare..sunt însărcinată in 9 saptamâni si 3 zile si am fost la control ieri..doctorul mi-a spus ca sarcina este normala..Menționez ca iau suplimente si niște medicamente pe baza de progesteron.. Dar de 3 zile am niște scurgeri când sunt maronii când sunt roz sau chiar roșii cu firicele mai groase..eu normal eram in perioada de menstruație in aceasta perioada ..sunt puțin speriata ce as putea sa fac? Va mulțumesc mult

 2. Din data de 25 decembrie pana pe 9 ianuarie eu si sotu meu am avut contact sexual neprotejat problema este ca pe 30 ianuarie mia venitenstruatia dar cam straniu era o culoare rosu deschis si nu ma durează ovarele cum ma durea altădată decât spatele si pe mn menstruația ma ținea mereu cincu zile dar ma ținut doar trei zile iar la începutul lui februarie mia venit doua zile scurgere maronie ce spuneti sar putea sa am menstruație peste sarcina deoaarece de la acele doua zile de scurgere nu mia mai venit menstruația si eu din noua ianuarie pana pe douăzeci februarie nam m ai a v ut contact sexual

 3. Bună am și eu o problema pe 18 octombrie mi-a venit ciclu și ma ținut pana pe 24 octombrie dar pe 23 am făcut sex cu soțul și azi 31 octombrie am făcut testul de sarcina dar a ieșit negativ .dar am dureri de sanii stări de greata și ma doare fff rău capul va rog să-mi spuneți dacă e ceva neinregula

  1. E prea devreme pt testul de sarcină…desigur că poate până acum te ai lămurit…însă sunt si eu într o situație asemănătoare.. poți sa mi spui dacă până la urmă ești însărcinată?

 4. buna ziua as avea o problema. pe data de 8 ianuarie am avut contact sexual cu logodnicul meu ,pe data de 9 ianuarie mia venit menstruatia dar pe data de 10 sa oprit iar azi pe 11 a inceput sa vina iar dar foarte putin . e posibil sa fiu insarcinata?

 5. Buna seara! Am si eu o intrebare. Mi s-au inflamat putin sanii si sunt si putin durerosi, am avut si crampe in partea inferioara a burtii, am avut si temperatura bazala ridicata si am avut si urinari frecvente, dar urinez putin. Asta se intampla de vreo doua saptamani. Numai ca astazi trebuia sa-mi vina menstruatia, lucru care s-a si intamplat, dar curge foarte putin si doar cand ma duc la baie. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Multumesc anticipat!

  1. Buna ziua,duminica trecuta afica pe 12 mea venit mestruatia cu toate ca trebuia sa.mi vina pe 7 ,si vad ca suntem in 18si tot mai am sucurgeri de singe dar nu abudente pe mine de obicei ma tinea maxim 4 zile si ma dor in continu sani,oare ce sa fie mie asa o frica sa nu am ceva grav.

 6. Sunt mama unei fetițe de 11 luni si de câteva zile am simțit ca si cum ar mișca ceva in burtica…Acum am si dureri de burtica ca la menstruație desii mi-a venit pe 8…Sa fie posibilitatea sa fiu însărcinată si sa am menstruație?Am cam luat si in greutate…

 7. Buna seara,am si eu o intrebare poate cineva ma poate ajuta. Ultimul ciclu menstrual l-am avut pe 28 ianuarie,si trebuia pe 27 februarie sa am din nou,dar a venit peste 8 zile,pina a veni ciclu din sini aveam eliminari albicioase sau cum ii mai zice colostru,si urinari frecvente,si eliminarile din sin sunt Inca prezente,este posibil sa Fiu insarcinata si eu sa nu stiu?

 8. Buna seara,am si eu o intrebare poate cineva ma poate ajuta. Ultimul ciclu menstrual l-am avut pe 28 ianuarie,si trebuia pe 27 februarie sa am din nou,dar a venit peste 8 zile si a durat doar 2 zile ,pina a veni ciclu din sini aveam eliminari albicioase,si urinari frecvente,si eliminarile din sin sunt Inca prezente,este posibil sa Fiu insarcinata si eu sa nu stiu?

  1. Mie menstruatia mia venit pe 3 septembrie tot regulat bine si dupa ce mia trecut am avut contact sexual cu sotul meu timp de o luna nu mia venit am facut un test de sarcina si a iesit negativ tinand cont ca ma dureau sanii foarte tare aveam crampe in final am fost la medic el spunandumi ca sunt intre 4 si 6 saptamani nu mult dupa asta pe 4 ianuarie mia venit menstruatia va rog ajutatima

 9. M-au durut sânii câteva zile și în prima zi mi-a venit doar o pată burta mă tot doare ; totuși e posibil sa fiu însărcinată?

 10. Buna ziua eu am o nelamurire se poate va rog sa imi rasp la intrebare. Eu am avut mentruatia in luna martie pe data de 12,acum mia intarziat pana pe 20 eu avnd menstruatia regulata si o am putin mai deschisa si nu am simptom de menstruatie……..si seara am ameteli ….

 11. Buna ziua am si eu o problema daca ma puteti ajuta, luna trecuta inainte sa imi vina menstruatia am avut niste eliminari rozii iar cand mia venit menstruatia a fost inchisa la culoare si ma tinut cam 2 zile, in ultimele zile ametesc foarte des si ma mananca sanii, am facut un test si a iesit cam neclar e posibil totusi sa fiu insarcinata?

 12. buna ziua poate cineva sa ma ajute, pe data de 2 aprilie trebyea sami vina mentruatia dar a fost doar niste insemnari neam facut test de sarcina si imi aarata o linie roz pala si luniea de control am fost la uzii sarcina nu era am fost si am dat un test de singe si imu arata ca este sarcina 1-2 saptamini..dar in timpul asta am si mentruatie sau scurgeri nustiu cum sai zic dar tine mult mai mult nu inteleg ce se intimpla cu mibe am fost la medic mea dat niste injectii ,lumnarele si pastile ..sunt in prima sarcina ma poate ajuta cineva ce e cu organismul meu mie ft frica sa nu am un avort …este ft asteptat copilul mersi mult.

 13. Buna,a poate ajuta si pe mine cineva. In februarie am avut un act sexual. De atunci am ciclul menstrual normal. Fara simptome de sarcina. Am facut 6 teste pana cum si toate negative. Tin sa mentinonez ca am cam luat in greutate si simt ceva in burta. Atat. Va rog sa mi spuneti. Poate fii vorba de sarcina as fji deja in luna a 3a.

 14. Buna ziua am si eu o mica problema.Luna trecuta nu am avut mentstruatie,sanii ai am foarte tari si ma dor,am greturi si stari de oboseala tot tp am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv totusi luna aceasta mi-a venit ce e drept a venit cu intarziere dar culoarea este de un rosu deschis si am dureri abdominale foarte mari.Este posibil sa fiu insarcinata si sa fie menstruatie peste sarcina sau testul sa fie o eroare???Va rog raspundeti-mi nu stiu ce sa fac imi doresc foarte mult un copil si deaia sunt speriata.Multumesc

 15. Buna ziua am si eu o mica problema.Luna trecuta nu am avut mentstruatie,sanii ai am foarte tari si ma dor,am greturi si stari de oboseala tot tp am facut testul de sarcina si a iesit pozitiv totusi luna aceasta mi-a venit ce e drept a venit cu intarziere dar culoarea este de un rosu deschis si am dureri abdominale foarte mari.Este posibil sa fiu insarcinata si sa fie menstruatie peste sarcina sau testul sa fie o eroare???Va rog raspundeti-mi nu stiu ce sa fac imi doresc foarte mult un copil si deaia sunt speriata.Multumesc anticipat

 16. Buna ziua, in data de 21 mai eram in a 7-a zi a ciclului și s-a spart prezervativul și el a scos-o in timp ce termina și m-am temut sa nu fi rămas și înăuntru ceva asa ca următoarea zi am luat escapelle. După 5 zile am avut o sângerare maronie care a ținut o zi. Am făcut un test de sarcina dimineața după 3 săptămâni și încă unul seara după 7 săptămâni, ambele au fost negative. Prima menstruație mi-a venit la 34 de zile și a doua la 29 și mi s-au părut normale. Toate semnele arată ca nu sunt însărcinată, dar tot imi e teama pentru ca mi se pare ca am burta mai mare mai ales in zona de sub buric și sânii ma dor la atingere și sunt mai mari. Credeți ca exista vreo șansa sa fie ceva?

 17. buna ziua. am o intrebare. am conceput un copil pe data de 21 august. am calculat exact dupa calendar si eram la ovulatie. am simptome. dar azi mi-a venit menstruatia. e normal. dupa multe teste care au iesit negative. e posibil sa fiu si dupa mentruatie sa iasa acel test pozitiv. imi doresc foarte mult.
  multumesc

 18. Buna. Este posibil sa fi insarcinata si da iti vina ciclu?am avut Contact in februarie de 2 ori dar dupa ce am avut menst. in martie mi-a venit pe data de 9 ultimul ciclu pt k in aprilie am aflat k snt insarcinata. Pe data de 20 km asa aveam 4 sapt. Deci knd a fost conceput bebe?akum doct zice k am 28 de sapt.

 19. Buna ziua am o nelamurire e posibil sa fiu insarcinata ca de luna trecuta ma dor sanii si ciclu o venit luna trecuta am facut test de sarcina si o iesit negativ ce ar pute fi?

 20. Bun ziua.
  Ce scuze de deranj
  Am o intrebare la dvs., daca desigur doriti si puteti sa imi raspundeti.
  Pe 1 mai 2018, am avut contac sexual neprotejat.
  Pe 14 mai 2018, mi-a venit menstruatia.
  Luna acesta, trebuia sa vina menstruatia pe 12 iunie, dar e a 8 zi de intarziere, si menstruatia nu a aparut.
  In ultima perioada am fost stresata, putin am racit.
  Simt ca ma dor ovarele.
  As putea sa fiu insarcinata ???
  Am facut doua teste de sarcina, dintre care unul ieri, si ambele mi-au dat negativ.
  Maine am inregistrare la medicul ginecolog, dar sunt forte nerabdatoare.
  Multumesc anticipat.

 21. Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva .Am nascut acum 9 luni si luna lu mai nu mea venit mestruatia. Dar luna lu iunie mia venit ma tinut 5 zile . si ma doare burta rau .. Iar acuma mia curs de doua ori sange negru .oare sa fie sarcina ?

 22. Buna ziua ! Am si eu o intrebare la dumneavoastra după prima zi de menstruatie luna trecută pe 22August 2018 Am avut contact sexual întotdeauna am făcut neprotejat. Astazi 20 mi-a venit menstruatie dar de o culoare deschisă.Am făcut un test de sarcina zilele trecute dar mi-a esti negativ .E posibilitatea sa fiu insarcinata.??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *