SUA începe studiile clinice pentru medicamente pe femeile însărcinate

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când este însărcinată, orice femeie știe că multe dintre medicamente sunt total contraindicate în această perioadă. Cu atât mai greu este de tratat o simplă răceală sau o infecție la măsea, probleme de sănătate care în mod normal se rezolvau rapid, cu tratamentul potrivit. Care tratament, acum este imposibil de administrat.

Pregnant woman taking medicines

Picture 1 of 5

Horizontal view of pregnant woman taking medicines

Prea puține informații

De fapt, susțin oamenii de știință, ne confruntăm cu prea puține informații despre felul cum pot fi tratate anumite afecțiuni pe perioada sarcinii, pentru că nu știm exact cum pot acestea afecta femeile însărcinate. Motivul este simplu: în cercetările privind efectul anumitor medicamente, femeile însărcinate au fost excluse. De aceea, de fapt, nu se recomandă consumul acestora pe perioada sarcinii, pentru că pur și simplu nu există date despre acest lucru.

SUA sparge gheața

SUA a decis includerea femeilor însărcinate în studiile clinice privind anumite medicamente. O decizie care a stârnit numeroase controverse, existând numeroase voci care au susținut că nu este vorba numai de femeie, ci și de pruncul ei nenăscut, și care ar putea fi afectat iremediabil. Cu toate acestea, oamenii de știință americani au decis că vor merge înainte și va fi urmărită absorbția medicamentelor, studiile nonclinice care trebuie efectuate și colectarea adecvată a datelor și monitorizarea siguranței.

Siguranța fătului

În pofida părerilor că fătul nu este luat în calcul, oamenii de știință americani susțin că, din contră, siguranța acestuia este pe primul plan și nicio clipă nu s-a pus problema ca acesta să fie ignorat în cadrul studiilor clinice care au loc cu acest prilej.

Femeile însărcinate și consumul de medicamente

Cu toate că se spune că perioada sarcinii este una specială, în care consumul de medicamente este interzis, de fapt multe dintre femeile însărcinate fac tratament medicamentos pe perioada sarcinii. Numărul medicamentelor care pot fi consumate fără risc pe perioada sarcinii a crescut destul de mult față, de exemplu, perioada anilor 70. De fapt, numărul acestora aproape că s-a dublat.

Bolile netratate pot afecta sarcina

Oamenii de știință americani și-au motivat decizia de a începe studiile cinice privind efectul anumitor medicamente pe femeile însărcinate prin faptul că există numeroase afecțiuni care, netratate pe perioada sarcinii, o pot afecta. În această categorie intră diabetul zaharat sau astmul. Deocamdată însă nu se știu prea multe referitor la acest aspect, însă cercetătorii din SUA susțin că, măcar teoretic, rezultatele par să fie dintre cele mai bune.

 

 

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com