Sarcina gemelară simptome

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Care sunt oare semnele care anunță gemenii? Pentru a afla ce înseamnă sarcina gemelară simptome este bine să facem împreună o incursiune în lumea graviduțelor de gemeni.

sarcina gemelara simptomeȘtim cu toții că o graviduță care așteaptă gemeni are burtica mai mare decât ar fi firesc. Cu toate acestea, suntem curioși să aflăm ce presupune de fapt sarcina gemelară simptome, să aflăm care sunt cele mai neobișnuite stări și mai ales cum anume facem diferența între o sarcină normală și una multiplă. Curiozitatea aceasta este utilă atât pentru simpla știință a viitorilor părinți, cât mai ales pentru pregătirea momentului. Orice sarcină gemelară aduce odată cu ea și noi cumpărături.

Cu toate că oricât de mult ne-am dori să aflăm ce înseamnă sarcina gemelară simptome, în realitate orice femeie este unică în felul său, resimte diferit semnele sarcinii și astfel nu putem concluziona cu exactitate ce diferă o gravidă ce asteaptă un singur copil de una care așteaptă doi sau mai mulți copii. Chiar și așa, de-a lungul timpului s-au remarcat câteva semne aparte.

Atunci când în familie ai avut un istoric de sarcină gemelară, ai vârsta trecută de 30 de ani, ai urmat o procedură de fertilizare in vitro atunci ai mari șanse să devii mămică de gemeni.

Iată mai jos câteva din semnele care îți pot indica o sarcină gemelară:

1. Creștere în greutate

Fiind vorba de doi copii, uterul va crește destul de mult în dimensiuni, lichidul amniotic va fi mai mult, iar volumul sângelui va fi și el mai mare. S-a constatat că o gravidă care asteaptă doi copii se îngrașă circa 4,5-5 kg în primul trimestru de sarcină, dublu sau chiar mai mult față de o sarcină obișnuită.

2. Grețuri și vărsături accentuate

Starea de disconfort matinal sever se număra printre cele mai neobișnuite semne ale sarcinii gemelare. Greața matinală, vărsăturile accentuate, starea de rău general sunt câteva dintre lucrurile care vor supăra mămica de gemeni. Chiar dacă starea de rău este obișnuită și la o sarcină normală, în realitate stările de mai sus sunt mult mai accentuate decât normal.

3. Dureri abdominale

Acestea se număra printre sarcina gemelară simptome. Greutatea mai mare, uterul cu un volum crescut vor determina și apariția unor dureri la nivelul abdomenului inferior. Ca măsură de precauție, este bine să ajungeți la medic și să identificați cu exactitate problema apărută.

4. Bătăi de inimă mai mari

Cantitatea de sânge secretată de organism va fi mai mare întrucât este nevoie ca bebelușii să se poată dezvolta așa cum ar trebui. De aceea, gravida va avea bătăi mai numeroase de inimă, iar acest lucru nu trebuie să sperie. În cazul în care nu bănuiți că ați avea gemeni este bine totuși să faceți un control medical și să prezentați accelerarea pulsului.

5. Hormonul de sarcină – valoare mai mare

Testele de sarcină cele mai sigure sunt cele realizate prin prelevarea unor probe de sânge.

În cazul în care se constată că valoarea HcG este mai mare, atunci ar fi posibil să așteptați gemeni.

6. Mișcări ale fătului, înainte de vreme

Atunci când resimțiți timpuriu mișcări ale bebelușului în pântecul vostru, aceast lucru nu înseamnă că bebelușul nu mai are răbdare și vrea să vă dea de veste, ci mai degrabă că sunt doi prichindei în burtică și că mișcările lor vor fi resimțite mai ușor de către voi.

7. Oboseală accentuată

Starea de oboseală este normală în timpul celor nouă luni și mai ales în primul trimestru de sarcină, însă atunci când vă simțiți copleșită, epuizată și astfel considerați că nu vă mai ajung orele de odihnă, atunci mai mult că sigur veți aștepta doi sau mai mulți copii. În cazul în care nu se întâmplă așa, ar trebui să mergeți la medic pentru alte analize de specialitate. Programul de la serviciu ori o dietă dezechilibrată ar putea să cauzeze o astfel de stare de rău.

8. Pofte ciudate

Atunci când aveți poftă de petrol, cărămidă ori altceva mult prea neobișnuit puteți bănui că așteptați o sarcină gemelară. Poftele sunt normale în sarcină, însă, nici chiar așa 🙂

9. Abdomen mai mare

Burtica va fi mai mare decât în cazul unei sarcini normale. Aceasta va putea fi observată chiar și numai după câteva săptămâni de la conceperea bebelușului.

10. Vise ciudate

Gravida ce așteaptă gemeni ar putea visa acest lucru. I-ar putea apărea în somn că așteaptă nu unul, ci mai mulți bebeluși.

Nu toate simptomele de mai sus sunt determinante pentru sarcina gemelară, fiecare gravida fiind unică în felul său. Cel mai sigur este să mergeți la medic și să efectuați o ecografie care va elucida misterul.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *