10 semne sarcină pe care nu trebuie să le ignori!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Greața și vărsăturile sunt semne sarcină destul de comune. La fel se întâmplă și cu starea de oboseală, picioare umflate, dureri de spate, apetit crescut. În schimb, atunci când aceste semne te supără din ce în ce mai tare ori atunci când apar și altele mai neobișnuite este bine să ajungi de urgență la medic.

semne sarcinaSarcina nu este întotdeauna cea mai confortabilă perioadă din viața unei femei. Schimbările hormonale pregătesc organismul pentru tot ceea ce va avea să se petreacă pe parcursul celor nouă luni, dar și pentru naștere. Cu toate acestea, astfel de semne sarcină nu sunt cele mai ușor de resimțit de către mămică. În plus, ori de câte ori apar ceva probleme, te simți mai rău decât ți-ai imagina este bine să ajungi la medic. Indiferent cum, febra, durerile abdominale inferioare, dar și sângerările nu sunt normale și trebuiesc investigate cu mare atenție.

Iată mai jos care sunt cele 10 semne sarcină care trebuie să te ducă la medic:

1. Durerea în jurul ombilicului

Această durere localizată undeva în mijlocul abdomenului poate genera câteva probleme de sănătate. Intoxicația alimentară, indigestia, probleme la stomac sunt câteva dintre semnele care trebuie să te facă să ajungi la medic.

În plus, durerea localizată în jurul ombilicului poate anunța și semn de preeclampsie.

2. Durere în partea inferioară a abdomenului

Acest tip de durere poate anunța probleme ale sarcinii destul de serioase. De aceea face parte din categoria unor semne sarcină ce trebuiesc să te conducă de îndată în cabinetul medicului obstretician. Acest tip de durere poate anunța un avort spontan, naștere înainte de termen, fibrom uterin, desprinderea de placentă. Atunci când nu știi că ești însărcinată și totuși resimți o astfel de durere este posibil să fie vorba chiar și de o sarcină extrauterină.

3. Probleme de vedere

Orice problemă de vedere ar apărea necesită mare atenție. De obicei, femeile care suferă de preeclampsie resimt vederea încețoșată. Dacă aceste probleme durează ceva timp este bine să ajungi de urgență la medic.

4. Febra

În sarcină, trebuie să te ferești de răceală, gripă, viroze respiratorii. Acestea pot determina o creștere a temperaturii corpului. În această situație, consultă-te cu un medic.

Dacă totuși creșterea temperaturii corpului apare pe neprevăzut, astfel că termometrul îți arată 39 de grade Celsius sau chiar mai mult este bine să mergi la medic. Este posibil să fie vorba de o infecție. Dacă febra persistă, bebelușul ar putea avea de suferit.

5. Cefalee

Durerile de cap destul de intense nu sunt normale nici în sarcină, nici atunci când nu ești însărcinată. De aceea, este bine să te tratezi cu atenție. Atunci când durerile de cap apar deodată și sunt însoțite și de tulburări de vedere și de umflarea picioarelor este bine să ajungi la medic întrucât poate fi semn de preeclampsie.

CONTINUARE – Vezi restul de semne în sarcină

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *