Sfaturi cum să rămâi gravidă. De câte ori trebuie să faci dragoste că să rămâi însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sfaturi cum să rămâi gravidă. Vine un moment în viața unei femei când își dorește cu ardoare să rămână gravidă și nu are prea multă răbdare până când dorința fierbinte de a-și strânge pruncul la piept nu se împlinește. Nu mereu poți să rămâi gravidă cum ai bate din palme, deși aparent nu e nimic mai simplu. A rămâne gravidă ține și de sănătate cuplului, dar și de cantitatea și calitatea vieții sexuale și nu în ultimul rând de voința divină, ar spune mulți.


Însă până la a decide că îți e sau nu hărăzit cu adevărat să ai un copil, e important să știi tot despre cum să rămâi gravidă. Astfel îți maximizezi toate șansele cu putință. Și asta cât mai repede față de când ți-ai propus și setat această dorință.
Sfaturi cum să rămâi gravidă. Iată informații prețioase pe care trebuie să le știi, conform Societății Europene de Reproducere Umană și Embriologie.

Sfaturi cum să rămâi gravidă. Cât durează?
De multe ori, durează ani buni pentru un cuplu tânăr și fertil să conceapă un copil. Se estimează că 3 din 5 cupluri concep copilul dorit în 6 luni de încercări perseverentă și 1 din 4 cupluri are nevoie de mai mult de 6 luni, spre 1 an. Pentru restul, conceperea durează mai mult de un an.
Cuplurile care nu au folosit vreo formă de contracepție și a căror viață sexuală regulată, cu cel puțin 2 contacte sexuale săptămânal timp de un an de zile, nu a dus la graviditate, ar fi bine să consulte un specialist pentru a face anumite țeste de fertilitate.
Femeile sunt fertile cel mai mult între 20 și 24 de ani. După această vârstă, fertilitatea scade gradat o dată cu vârsta. Dacă femeia este mai în vârstă de 35 de ani, deci se află aproape de finalul vieții sale de reproducere, sau dacă se știe cu anumite probleme de fertilitate în familie, din nou, este indicat să ceară ajutor medical că să încerce să conceapă un copil.

Sfaturi cum să rămâi gravidă. Ține cont de momentul contactului sexual
Unul din motivele pentru care un cuplu nu obține graviditatea dorită este acela că nu potrivesc momentul contactului sexual cu cel al ovulației partenerei.
Ovulația are loc atunci când unul sau mai multe ovule sunt eliberate din ovarele femeii în tractului său reproductiv. Acesta este momentul în care femeia este fertilă din toată durata ciclului său menstrual. În fiecare lună, 12 până la 20 ovule (ouă) se maturizează în interiorul ovarelor și cel mai sănătos dintre ele este eliberat în cavitatea pelviană și trece prin tubul falopian.

Aici, în trompa uterină (tubul falopian) trebuie să se întâlnească cu sperma bărbatului – și asta înainte ca ovulul să moară – pentru ca femeia să rămână gravidă. Această întâlnire poate fi dificilă mai ales pentru că un ovul este fertil numai 12-24 ore după ce a fost eliberat din ovar.
Sperma, însă, poate trăi până la 3-7 zile în mucusul cervical fertil din corpul femeii precum și în vaginul ei, în cele câteva zile de dinainte de ovulație.
De aceea, ca să rămâi gravidă nu trebuie să faci sex exact atunci când are loc ovulația, pentru că există această fereastră de 4 zile care se numește “fereastra fertila” și se sugerează că contactul sexual să înceapă cu 2-3 zile înainte de ovulație.
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *