Maternitatea Bega: dotări europene, exterior românesc

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Maternitatea Bega este cea mai veche maternitate din Timișoara. O arată din plin exteriorul clădirii, care își arată din plin vârsta. Degradarea fațadei este ușor de observat, dar cu toate acestea Maternitatea Bega continuă să fie preferată de viitoarele mămici, care preferă să-ți aducă pe lume pruncii aici. Care este explicația? Una extrem de simplă: dotările acestei unități sanitare, care sunt similar cu multe țări mai dezvoltate din Uniunea Europeană, precum Germania sau Austria.

Bega 1

Picture 1 of 5

O șansă pentru prematuri

Puține maternități din țară se pot lăuda că au parte de aparatură de ultimă generație prin care, în cazuri extreme, copiii născuți prematur pot fi salvați, fără să fie necesar transportul lor la alte centre din țară. Transport care, nu de puține ori, le este fatal. La Maternitatea Bega acest lucru este posibil, deoarece echipamentele de ultimă generație de aici fac posibil acest lucru. Mai mult chiar, în curând aici vor fi reluate și procedurile de fertilizare in vitro.

Investiție de 1,5 milioane de lei

O sală de naștere dotată ca în marile maternități din Vest, saloane noi, grupuri sanitare și holuri modernizate. Toate acestea se pot observa lesne la o vizită prin maternitatea Bega. Și toate acestea doar de curând. În urmă cu doar doi ani instituția arăta în interior ca și în exterior: dezolant. Cu o investiție de 1,5 milioane de lei interiorul a devenit unul la nivel european. Fațada însă, a rămas la nivel… românesc.

Condiții de invidiat

După cum precizează și conducerea unității, condițiile de aici sunt printre cele mai bune din țară, iar aparatura medicală performantă cu care este dotată Maternitatea Bega o face pe aceasta să poată concura cu succes cu instituțiile private, chiar și de peste hotare. Salonul de nou-născuți este unul amenajat și cu ajutorul sponsorizărilor, iar sistemul rooming-on în ceea ce privește cazarea mamelor și a celor mici este unul de invidiat.

Fațada mai are de așteptat

Și dacă interiorul unității sanitare este unul european, fațada clădirii este una care… a avut și zile mai bune. Din păcate, deși este extrem de degradată, autoritățile locale susțin că nu sunt șanse prea mari pentru a o reabilita, deoarece pe lista de priorități este construirea unei noi maternități, în incinta Spitalului Județean Timișoara.

Peste 2.000 de intervenții anual

În urma analizării datelor, s-a observant că la maternitatea Bega au lor peste 2.000 de intervenții anual. Multe mămici susțin că prefer maternitatea de aici pentru dotările sale, și pentru că în acest fel sunt mult mai liniștite cu privire la condițiile în care se desfășoară nașterea, dar și zilele de spitalizare de după. În plus, chiar și prematurii de 500 de grame au o șansă reală la viață aici, grație echipamentelor de ultimă generație de la maternitatea Bega.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com