Cum te pregătești pentru momentul nașterii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În apropierea nașterii, emoțiile s-ar putea să te copleșească, iar momentul în sine să te ia pe nepregătite. ”Unde e bagajul? De ce am nevoie? Trebuia să nasc doar peste o săptămână!” Sunt șanse mari să te regăsești într-o astfel de situație dacă nu te pregătești din timp. Sunt 3 lucruri importante pe care trebuie să le faci înainte cu 2-3 săptămâni, chiar o lună înainte de naștere, pentru a te asigura că ești 100% pregătită pentru acest moment. Iată care sunt acestea!

  1. Învinge-ți frica de travaliu și de naștere

Dacă este prima ta naștere, s-ar putea să începi să te panichezi din ce în ce mai tare în momentul în care realizezi că mai sunt doar câteva săptămâni și îți vei cunoaște bebelușul. Desigur, momentul în sine este unul mult așteptat și plin de fericire, problema celor mai multe viitoare mămici este travaliul și implicit, durerea. Este important să începi să te pregătești pentru acest moment din timp. Vorbește cu medicul tău, cu asistentele, împărtășește-le temerile tale, frica de durere și vei vedea că vei pleca mult mai liniștită din cabinetul medical odată ce ai aflat răspunsul la întrebările care te frământă. Mergi la cursuri pentru gravide, fă exerciții, învață cum să respiri! Toate aceste lucru te vor ajuta să alungi toate emoțiile și să te bucuri de o naștere mai ușoară. Reține faptul că durerea este trecătoare și poate nici nu o vei resimți atât de tare în emoția momentului, iar pentru minunea pe care o vei ține în brațe la doar câteva secunde după naștere, merită orice durere. Peste câțiva ani nici nu îți vei mai aduce aminte de travaliu și de dureri, ci doar de momentul în care ți-ai văzut pentru prima dată bebelușul.

  1. Pregătește camera bebelușului

În cele 9 luni de sarcină ai timp suficient să pregătești camera bebelușului, însă înainte de 1-2 săptămâni de naștere, asigură-te că totul este pus la punct! În primele zile de după naștere vei fi atât de preocupată să te adaptezi la noua ta viață încât nu vei avea timp să faci ordine în camera bebelușului. Ai grija ca pătuțul să fie montat, așternuturile să fie pregătite, hăinuțele să fie așezate în dulap, ordonate, pentru a-ți fi mai ușor să le scoți, masa de schimbat scutece să fie pregătită. Orice mic detaliu trebuie să fie la locul lui. Vei vedea că îți va ușura foarte mult munca mai ales în primele săptămâni de viață ale bebelușului.

  1. Pregătește bagajul pentru maternitate

Un lucru destul de important pe care trebuie să îl faci înainte de momentul nașterii este să pregătești bagajul pentru maternitate. Cu siguranță nu vei avea timp să faci acest lucru după ce resimți prima contracție, așa că, nu lăsa totul pe ultima sută de metri! Ai nevoie de două bagaje: unul pentru tine și unul pentru bebeluș. Tu vei avea nevoie de cămăși de noapte, lenjerie intimă, prosoape, produse de igienă personală, haine de schimb și orice alt lucru care crezi că îți va fi necesar în spital. Ai grijă însă să nu împachetezi prea multe pentru că spațiul de depozitare în spital este destul de limitat! Bagajul bebelușului trebuie să conțină în primul rând hăinuțe, de la body-uri, până la bluzițe și pantalonași, botoșei, căciulițe, șosete și mănuși, etc. Nu uita nici de scutece, prosoape, biberoane și diverse produse pentru îngrijirea pielii. Tot în bagaj va trebui să pui și toate actele de care ai nevoie pentru internarea în maternitate, cum ar fi cartea de identitate, certificatul de căsătorie, dacă este cazul, adeverință de salariat dacă vrei să naști la o maternitate de stat, dar și dosarul cu analizele efectuate în perioada sarcinii și carnetul de gravidă.

Pregătește-te așa cum trebuie pentru momentul nașterii și bucură-te de el!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *