Cât te costă nașterea? 4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nașterea unui copil este momentul cel mai mult așteptat de către întreaga familie. Îți închipui încă de la aflarea veștii că vei deveni părinte cum îți vei ține bebelușul în brațe, cum îl vei mângâia sau dezmierda. Cu toate acestea, mai ai destul de mult timp până ce vei ajunge la maternitate pentru momentul cel mare.

În ultimul trimestru de sarcină începi să te pregătești îndeaproape de momentul venirii pe lume al bebelușului. De la realizarea bagajului pentru maternitate și până la discuțiile cu medicii sau asistentele, toate aceste lucruri trebuie să se întâmple. Și pentru ca nașterea să nu te ia pe nepregătite este bine să ai în vedere și să analizezi cu atenție cât te costă.

Iată mai jos 4 lucruri pe care trebuie să le ai în vedere:

1. Naștere la privat? Privește cu atenție taxele pe care trebuie să le achiți ulterior. Nașterea într-o maternitate privată presupune anumite costuri. De aceea, este bine să iei în calcul aceste lucruri încă de la momentul semnării contractului de naștere și mai ales să încerci să negociezi foarte bine înainte. Atunci când nu îți ajung banii ar fi bine să iei în calcul să faci un overdraft, iar banii din cont obținuți astfel să fie folosiți pentru această etapă. Un overdraft se obține ușor, fără să faci dovada veniturilor, ci doar printr-o solicitare făcută băncii, atunci când dovedești că ai venituri permanente. Îți vor fi virați banii în cont, iar atunci când pornești spre maternitate, solicită un extras de cont, astfel încât să fii sigură că beneficiezi de sumele de bani de care ai nevoie.

2. Nașterea la stat – la ce cheltuieli să te aștepți? Deși nu este o regulă, nașterea într-o maternitate de stat poate necesita anumite cheltuieli. Mai mult ca sigur îți vei dori să oferi mici atenții cadrelor medicale ale maternității, de dragul nașterii bebelușului tău, așa că ar fi bine să ai o anumită sumă de bani la tine.

3. Situații neprevăzute? E bine să ai o rezervă financiară. Dacă, de exemplu, ai decis să naști într-o maternitate privată și ai ales nașterea naturală trebuie să știi că vei fi nevoită să plătești o sumă de bani. Dar atunci când nu poți naște natural, iar acest lucru este constatat de medici în timpul nașterii, mai mult ca sigur vei fi programată pentru cezariană. Și de această dată va trebui să plătești o diferență de bani, nașterea prin cezariană fiind mai scumpă. De asemenea, probleme de sănătate apărute la naștere fie la mamă, fie la bebeluș, ar putea necesita cheltuieli suplimentare. Pentru acest lucru este bine să ai o rezervă financiară, pe care să nu o cheltuiești decât atunci când este absolut necesar.

4. Recoltarea de celule stem – iată un alt aspect important. Ar fi bine să te gândești încă de pe acum la sănătatea copilului tău și să închei un contract de recoltare celule stem. Chiar dacă trebuie să plătești o taxă pentru recoltare sau păstrarea celulelor stem, este bine să iei această măsură de precauție acum, fiind momentul cel mai potrivit. Recoltarea de celule stem se face din cordonul ombilical al bebelușului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *