6 moduri prin care te poți pregăti pentru venirea pe lume a bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cele nouă luni de sarcini, în special după ce viitoarele mămici încetează să mai meargă la servici, trebuie valorificate cât mai mult, astfel încât după venirea pe lume a bebelușului, viața proaspeților părinți să nu se transforme în haos, în stres și în disperare. Mai ales dacă veți fi părinți pentru prima dată, în cele 9 luni de sarcină chiar este indicat să vă faceți temele pentru ca bebelușul să fie întâmpinat cu fericire, cu voie bună, în confort și în relaxare.

Sunt numeroase lucruri pe care va trebui să le puneți la punct și poate și mai multe lucruri noi pe care va trebui să le aflați. Totuși, în primul și în primul rând, cel mai bine este să discutați cu partenerul de viață. Este esențial să vă asigurați că dumneavoastră și partenerul sunteți pe aceeași lungime de undă înainte ca bebelușul să apară pe lume. Discutați despre tot ceea ce vă frământă, despre ce rol va avea partenerul în timpul travaliului și nașterii, cum vă veți organiza în primele săptămâni după naștere și cum veți împărți treburile casnice acum că familia se mărește.

În cele ce urmează, vă prezentăm alte sarcini de care va trebui să vă ocupați înainte de venirea pe lume a bebelușului:

  1. Achiziționați lucrurile esențiale pentru îngrijirea copilului. De la biberoane, primele jucării, batista bebelușului și până la aparate de preparat hrana, încălzitoare și sterilizatoare precum cele de aici, trebuie să vă asigurați că aveți la îndemână toate produsele necesare pentru a avea grijă de bebeluș.
  2. Citiți cât mai multe informații despre tot ceea ce va avea loc în primul an de viață al bebelușului. Informația este cea mai de preț unealtă a unei mămici. Știind la ce să vă așteptați în primele luni, puteți fi mai relaxată, mai încrezătoare și veți ști cum să gestionați momentele critice. Aici veți găsi mai multe informații despre erupțiile dentare la bebeluși, dar o atenție sporită ar trebui să acordați și obiectivelor pe care bebelușul va trebui să le atingă lună de lună, alăptării și diversificării sau puseelor de creștere.
  3. Spălați hainele și lenjeria nou-născutului. Piele bebelușului este foarte delicată, așa că este indicat să spălați hainele și așternuturile folosind un detergent biologic. Astfel, se împuținează șansele ca tot ceea ce îl va atinge pe bebeluș să îi provoace iritații.
  4. Gătiți mai multă mâncare. Când bebelușul va sosi pe lume, veți fi deosebit de ocupată. Și chiar dacă nu veți fi ocupată, cu siguranță ceea ce vă veți dori cel mai mult este să stați tot timpul lângă copil și să-i supravegheați fiecare suflare. Prin urmare, poate fi destul de dificil în primele săptămâni să vă desprindeți de bebeluș și să gătiți mese decente pentru restul familiei. De mare ajutor v-ar fi să gătiți cât mai multe mese și să le congelați. Puteți pregăti supe, ciorbe, tot felul de preparate cu legume și carne, sosuri pentru paste și multe alte preparate care vor fi la fel de delicioase după dezghețare.
  5. Faceți curățenie în casă. Cele mai multe mămici încep să facă curățenie lună în toată casa cu aproximativ 2 luni înainte de venirea pe lume a bebelușului și asta pentru că se simt din ce în ce mai copleșite de instinctul matern și doresc să își pregătească cuibul pentru nou-născut. Dacă nu vă veți simți capabilă să faceți curățenie amănunțită, orice lucru cât de mărunt pe care îl veți face, vă va fi de mare ajutor după naștere.
  6. Pregătiți geanta de maternitate. Travaliul ar putea începe în orice moment, deci este mai bine să împachetați toate lucrurile esențiale când ajungeți în cea de-a 36-a săptămână de sarcină. Împachetați toate lucrurile de care veți avea nevoie pentru travaliu și după naștere, cum ar fi scutece, un schimb de haine, produse cosmetice și altele, și puneți geanta lângă ușa de la intrare.

În cele din urmă, dacă mai aveți un copil, acum este momentul potrivit să petreceți cât mai mult timp împreună cu el. După venirea pe lume a nou-născutului, veți avea prea puțin timp liber, iar copilul mai mare se poate simți neglijat sau poate fi încolțit de sentimente de gelozie și invidie. Așadar, ori de câte ori aveți ocazia, reamintiți copilului cât de mult îl iubiți și încercați chiar să îl implicați în sarcinile dumneavoastră, pentru a-i oferi sentimentul că acum el joacă un rol foarte important.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *