5 modalități prin care vă puteți pregăti financiar pentru nașterea bebelușului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pregătirile pentru venirea pe lume a bebelușului nu implică doar amenajarea camerei sale, cumpărături de scutece și de hăinuțe și ecografii, ci și nenumărate pregătiri financiare, precum estimarea costurilor medicale, planificarea concediului de maternitate și calcularea bugetului pentru viața cu un nou-născut.

Desigur, sunt nenumărate lucruri pe care părinții le învață pe parcurs, de la cum să schimbați un scutec până la cum să vă calmați copilul când trece printr-o criză de plâns. Totuși, pentru ca venirea pe lume a bebelușului să fie o experiență cât mai plăcută și lipsită de stres, este bine să abordați din timp unele aspecte financiare.

  1. Planificați concediul de maternitate / paternitate. Cât de mult dumneavoastră sau partenerul stați în concediu și dacă sunteți plătiți în această perioadă pot avea un impact semnificativ asupra veniturilor în primul an alături de nou-născut. Aici puteți afla mai multe informații despre concediul și indemnizația de maternitate. În general, este bine să înțelegeți care sunt politicile companiei dumneavoastră și care sunt legile statului pentru a obține o imagine exactă a modului în care concediul de maternitate poate influența veniturile familiei. 
  2. Planificați bugetul după venirea pe lume a bebelușului. Odată ce copilul a sosit pe lume, asta înseamnă că familia s-a mărit și că există cheltuieli în plus. Costurile recurente, cum ar fi scutecele, îngrijirea medicală a copilului, hainele și alimentele suplimentare, vor schimba cheltuielile. Dacă până la venirea pe lume a bebelușului, cheltuiați lunar 5000 RON, acum va trebui să mai adăugați la această sumă și toate costurile asociate cu creșterea și îngrijirea bebelușului. Un loc de muncă part-time poate reprezenta o opțiune salvatoare. Aici veți afla mai multe informații despre ce presupune un loc de muncă part-time și cum vă poate influența pozitiv starea financiară.
  3. Aflați cum vă susține asigurarea de sănătate sarcina și nașterea și anticipați costurile. Chiar și atunci când aveți asigurare de sănătate, sarcina și nașterea vor fi tot scumpe, așa că este indicat să calculați toate costurile în prima parte a sarcinii. De la ecografii, vitamine și până la costul nașterii, încercați să faceți un plan al tuturor cheltuielilor.
  4. Pregătiți bugetul înainte de nașterea bebelușului. Odată ce știți care sunt cheltuielile medicale asociate cu sarcina și nașterea, este bine să pregătiți o listă de cumpărături pentru bebeluș și să ajustați astfel nevoile în funcție de bugetul pe care îl aveți la dispoziție. Stabiliți o limită atât pentru cumpărăturile necesare, cât și pentru cele opționale. De exemplu, dacă observați că aveți un buget destul de limitat, poate că ar fi mai bine să optați pentru un pătuț mai simplu sau pentru un cărucior cu mai puține funcții.
  5. Alegeți un pediatru înregistrat în cadrul rețelei de asigurări. Chiar din prima săptămână de viață a bebelușului, veți avea nevoie de intervenția unui medic pediatru. În perioada sarcinii, este bine să alegeți deja medicul pentru copilul dumneavoastră. Vorbiți cu prietenii, colegii de muncă, cu vecinii și cu ceilalți membri ai familiei pentru a primi recomandări. În căutarea medicului pediatru potrivit, nu uitați să verificați dacă acesta se află în rețeaua de asigurări.

În mod ideal, la venirea pe lume a bebelușului ar trebui să aveți un fond de bani puși deoparte sau, așa cum se mai spune, un fond de urgență. Copiii au tot felul de nevoi și nu trebuie să omitem faptul că sunt destul de predispuși la tot felul de accidente, așa că este bine să aveți un fond pentru orice cheltuieli neprevăzute. În astfel de situații, orice sumă de bani este binevenită, dar pentru mai multă liniște și siguranță, fondul de urgență ar trebui să acopere cheltuielile de trai pentru 3-6 luni.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com