4 lucruri de care să ții cont atunci când alegi maternitatea

Venirea pe lume a bebelușului reprezintă pentru cele mai multe dintre mămici o mare preocupare. Au loc discuții atente cu medicul specialist, așa încât să afle atât modul în care va decurge nașterea și mai ales să aleagă o maternitate sigură și fără riscuri.

maternitateAlegerea maternității este o adevărată provocare. Paleta largă a ofertelor din piață creează numeroase numeroase neliniști, mai ales că traversăm perioada infecțiilor intraspitalicești.

Și pentru a alege cea mai bună maternitate, specială pentru nevoile tale și ale bebelușului tău, ar fi bine să ții cont de 4 lucruri importante:

1. Mai înainte de a face alegerea, vizitează maternitatea!

Tot ceea ce vei observa în jurul tău va constitui un factor important pentru a face cea mai bună alegere. Prima impresie este poate cea mai importantă. Medici, în halate albe, sau colorate precum sunt acestea, personal medical cu uniforme impecabile, din materiale de cea mai bună calitate, precum veți regăsi aici, pereți, holuri și încăperi care strălucesc de atâta curățenie, amabilitatea cadrelor medicale, demonstrată printr-un zâmbet pașnic, saloane încăpătoare – toate acestea ar putea demonstra un aer prietenesc. Mai apoi, ai putea solicita informații despre serviciile medicale și despre cazurile de prim ajutor. Vei putea lua astfel cea mai bună decizie.

2. Maternitatea trebuie să beneficieze de aparatură performantă și de servicii de calitate

Este de la sine înțeles că prima și cea mai mare preocupare a oricărei femei însărcinate este siguranța sa și a puiului său. Așa că, atunci când vei alege maternitatea ar trebui să te uiți în primul rând la aparatura de care beneficiază, dar și care sunt serviciile pe care ți le pune la dispoziție. Maternitățile de stat îți oferă gratuit toate serviciile medicale pentru care ești asigurată și beneficiază de dotări, expertiză și aparatură performantă. Cu toate acestea, nu trebuie să le excludem nici pe cele private, care excelează la servicii, calitate și confort. Privește atent și cere sfatul prietenilor sau apropiaților care au trecut recent printr-o astfel de experiență!

3. Alege o maternitate din apropierea casei tale!

Iată un criteriu esențial, mai ales dacă ne gândim că nașterea naturală este un eveniment spontan, iar ruperea apei ar putea provoca contracții dureroase și un travaliu greu de suportat. De aceea, fiind aproape de casă, vei putea ajunge repede la spital, aflându-te în îngrijirea medicilor specialiști și a cadrelor medicale abilitate să îți ofere primul ajutor.

4. Ai în vedere prețul!

Deși nu întotdeauna este primul punct de luat în considerare, maternitățile private au costuri. Atunci când totul în jurul tău pare să merite, poți discuta și despre preț. Ca atare, ori de câte ori condițiile maternității, personalul medical și serviciile te-au convins, poți trece la pasul următor – negocierea contractului. Prețul este un criteriu important pe care trebuie să îl ai în vedere, astfel că este bine să știi de la început în ce limite te încadrezi și dacă maternitatea ar putea sau nu să îți asigure cerințele tale.


Lasă un Comentariu...

*