3 lucruri pe care trebuie să le cunoşti despre naşterea naturală

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu puține sunt femeile care se tem de momentul venirii pe lume al bebelușului. De ce este nevoie de naștere naturală, atâta timp cât există nașterea prin cezariană? Iată una dintre dilemele mămicilor care se tem că nașterea poate fi dureroasă, dar și a celor mult mai comode.

nastereÎn țara noastră, numărul celor care privesc îndeaproape asupra avantajelor acestui tip de naștere este din ce în ce mai mic, astfel că tot mai multe femei ajung să aleagă bisturiul, o metodă puțin dureroasă pe moment, însă cu o recuperare mai lungă. Astfel, peste 50% dintre femei aleg cezariana, în contradicție cu datele medicale care indică că doar 15% dintre femei ar avea motive medicale să facă acest lucru. Prin naștere naturală înțelegem aducerea pe lume a bebelușului pe cale vaginală, parcurgând toate etapele sale, de la travaliu și până la eliminarea placentei.

Iată mai jos 3 lucruri pe care trebuie să le ştii despre naşterea naturală:

Informarea

Sarcina aduce odată cu ea o serie întreagă de nelămuriri, așa că orice mămică va trebui să poarte discuții ample cu medicul care supraveghează evoluția celor nouă luni. Mai înainte de a se decide dacă prin naștere naturală va fi calea prin care își va cunoaște bebelușul, gravidei îi vor fi necesare o mulțime de explicații de specialitate, cu privire la riscurile și avantajele pe care le-ar putea genera o astfel de naștere. În cazul în care nu există niciun motiv medical ce ar deveni o piedică în calea procedurii de naștere naturală, atunci aceasta va trebui asigurată că va putea duce la bun sfârșit această sarcină și își va putea cunoaște bebelușul, fiind ferită de orice pericol. Tot femeia va fi cea care va cunoaște minuțios fiecare pas al nașterii, va ști la ce anume să se aștepte și cum anume să depășească toate emoțiile acestei etape. Este bine să te decizi asupra maternităţii. De exemplu, ai putea alege această maternitate Braşov, acolo unde condiţiile sunt foarte bune atât pentru mamă, cât şi pentru copil. Discuţia cu medicul specialist te va ajuta în luarea deciziei finale.

2. Naștere naturală sau fenomen fiziologic

Natura a făcut de-așa fel încât nașterea naturală să fie privită ca un fenomen natural. Organismul femeii poate să ducă la bun sfârșit sarcina prin expulzia bebelușului pe cale vaginală. Peste 90% din cazuri se soldează cu multă bucurie, atât mama, cât și copilul depășind cu bine și fără prea multă durere acest moment.

Cea mai mare implicare în tot acest proces o are medicul specialist. Acesta va trebui să o susțină pe gravidă atât pe parcursul celor nouă luni, cât și în momentul nașterii. Îi va ghida pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru ca aceasta să fie ferită de orice probleme de sănătate. În cazul în care nu există niciun motiv medical care să împiedice nașterea pe cale naturală, atunci aceasta se poate face pe cale vaginală. Rare sunt cazurile în care nașterea naturală se finalizează prin cezariană, iar acest lucru doar pentru situații neprevăzute apărute în timpul etapelor nașterii. Nu uita de recoltarea de celule stem, care trebuie făcută chiar în momentul naşterii.

3. Fără teamă te poți bucura de naștere naturală fără durere!

În cazul în care vă temeți de naștere, mai mult ca sigur durerea resimțită va fi mai mare. În această situație nu vă veți putea concentra asupra relaxării musculaturii și menținerii unei respirații corecte. Ori de câte ori există o temere, durerile sunt resimțite mai puternic. De aceea, pentru ca nașterea să treacă ușor, va fi nevoie ca femeia să gândească relaxat și pozitiv asupra acestui moment, bucuroasă că își va putea cunoaște bebelușul. Întrucât natura a făcut ca nașterea să fie un fenomen peste care femeia să poată trece, tot așa durerea poate fi suportată.

Iar pentru ca lucrurile să fie mai ușor de dus la bun sfârșit, gravida va fi informată asupra tuturor etapelor. Este nevoie ca ea să își cunoască foarte bine organismul, să dețină controlul asupra reacțiilor sale și să poată doborî orice problemă. Exercițiile de respirație și masajul sunt metode ce reușesc să diminueze durerea.

Iar avantajele nașterii naturale sunt foarte mari – pe de o parte bebelușul va fi cel mai avantajat. Prin nașterea pe cale vaginală, bebelușul va avea o imunitate mult mai puternică.

Pentru mamă, recuperarea este mult mai rapidă. Mama nu va mai fi chinuită de durerile provocate de tăietură, astfel că apropierea dintre ea și bebeluș va fi imediată. Mama își va putea alăpta bebelușul încă din prima clipă, la fel cum va reuși să aibă și grijă de acesta. În plus, femeia îi va putea dărui micuțului un nou frățior destul de repede, uterul fiind intact și neavând nevoie de o perioadă lungă de recuperare, așa cum se întâmplă în cazul nașterilor prin cezariană.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *