Gravide stresate? 5 DAUNE mari ce pot afecta fătul dacă cineva îi stresează mama gravidă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Stresul este din ce în ce mai prezent în viețile noastre. Oamenii de știință analizează în dese rânduri modul în care stresul afectează umanitatea, dar și felul în care IQ-ul viitorului bebeluș precum și dezvoltarea sa sunt influențate și îi generează probleme mai târziu în viață, dacă cel mic a avut o viață intrauterină stresantă.
Iată în continuare care sunt principalele probleme pe care le poate avea copilul, dacă mama are parte de anumite stresuri în timpul sarcinii, dar și cum aceasta le poate rezolva.

Când copilul este în uterul mamei, acesta nu se hrănește doar cu nutrienții necesari dezvoltării sale. El primește de la mamă, prin gene, de la hormonii de stres pe care aceasta îi experimentează, și amintirile traumelor acesteia și ale bunicilor sau străbunicilor săi. Copilul primește această “valiza” drept moștenire și pornește cu ea la drumul vieții imediat ce se naște.
Suntem responsabile, ca mame, cum ne trăim viața de gravidă! Suntem responsabili, că părinți, ce punem în valiza copiilor noștri, informații ce se înregistrează în creierul automat și pe care copilul le execută ca programe biologice ulterioare, deseori legate de conflictele psihologice nerezolvate ale părinților lor.
1. Naștere prematură și greutate mică la naștere
Grija dusă la extrem a mămicilor că bebelușul să fie bine pe tot parcursul sarcinii îl afectează pe acesta. În mod paradoxal, primul lucru pe care ar trebui să-l facă o mămică pentru a avea un bebeluș sănătos este să nu-și mai facă deloc griji cu privire la acest aspect. Orice stres și stare de anxietate, cât de mici, pot influența dezvoltarea bebelușului și pot declanșa nașterea prematură.Stresul crește producția unui hormon denumit CRH (hormonul eliberator de corticotropina). Cu cât CHR este mai mare, cu atât mai repede se va instala travaliul.
Primul trimestru al sarcinii este cel mai important. Până acum, mamele erau sfătuite să stea calme în ultimul semestru. De fapt, cele mai multe nașteri premature au fost cauzate de o creștere a CHR primele săptămâni de .
2. Dezvoltarea creierului IQ-ul
Nivelul crescut de cortizol scade coeficientul de bebelușului. mod normal, produce enzime care distrug cortizolul, acesta este cantitate prea pe o , enzimele nu face .
multe studii au scos la faptul stresul prelungit pe sarcinii dezvoltarea creierului formarea conexiunilor neuronale la bebeluș. Primul care se formează este cerebelul – centrul răspunsului la stres – de aceea fetusul este sensibil la stresul mamei, din primele săptămâni de .
3. Tulburarea somnului
Surprizator, nu, starea de spirit mamei nu influențează doar dezvoltarea bebelușului, ci programul lui de somn după naștere. Cercetătorii au examinat bebeluși cu vârste de 6, 18 30 de luni, au descoperit bebelușii ale căror au avut probleme cu anxietatea pe timpul sarcinii, au prezentat tulburări de somn la 18 30 de luni. Cortizolul trece de afectează creierului cu ritmul circadian bebelușului.
Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *