Exercițiile fizice vă ajută să rămâneți însărcinată?!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cercetătorii au stabilit că șansele de a rămâne însărcinată, chiar și în cazul în care ați suferit unul sau două avorturi spontane în trecut, cresc substanțial dacă femeia face măcar 4 ore de exerciții fizice pe săptămână. În această categorie intră jogging-ul, aerobicul, dar chiar și fotbalul.

Miscare 1

Picture 1 of 5

În ce a constat cercetarea

La începutul studiului, cercetătorii au cerut femeilor să completeze un chestionar în care trebuiau completate date despre activitatea fizică în ultimele 7 zile. Femeile au fost de asemenea cântărite și măsurate și au mai oferit și alte informații despre sănătatea și stilul lor de viață. Mai apoi, cercetătorii au urmărit mai bine de 6 cicluri menstruale, cu testarea obișnuită a sarcinii o dată pe lună. Cercetătorii au vrut să analizeze în ce fel activitatea fizică, mai ales durata ei, influențează sau nu producerea unei sarcini.

Șanse sporite sau nu?

După ce au analizat toate datele pe care le-au avut la dispoziție, cercetătorii americani au observat că femeile care au făcut sport regulat, și mai mult de 4 ore pe săptămână, și-au crescut șansele de a rămâne însărcinate. În schimb, în cazul femeilor care au efectuat mai puțin de 4 ore pe săptămână de activitate fizică intensă, nu s-ar fi observat nicio schimbare.

Adoptă un stil de viață sănătos

Dacă dorești să rămâi mai repede însărcinată, medicii susțin că un stil de viață sănătos îți crește substanțial șansele. Renunță la fumat, adoptă un regim alimentar sănătos, nu uita să faci și puțină mișcare, și totul va fi spre binele tău. Evident, nu uita de acidul folic, care nu îți dăunează în niciun fel, ba din contră.

Ai grijă la stres

Stresul este unul dintre cei mai mari inamici atunci când îți dorești să rămâi însărcinată, așa că ar fi bine să încerci să te relaxezi. Dacă simți că încerci în zadar, renunță pentru o perioadă la monitorizarea ovulației și la testele pe care le faci în fiecare lună. Mergeți într-o vacanță, care vă va ajuta pe amândoi să redescoperiți iubirea care v-a legat de la bun început, iar șansele de a vă întoarce cu bebe la purtător sunt destul de mari.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com