De unde cumpărăm cosmetice pentru gravidă?

Femeile însărcinate trebuie să acorde mult mai multă atenție ca de obicei produselor cosmetice pe care le folosesc pentru că un singur produs ales greșit poate face rău fătului. Specialiștii susțin că pielea absoarbe cam 65% din ingredientele conținute de un produs cosmetic, iar multe dintre ele pot să pătrundă prin placentă și să ajungă la făt. Parabenii sunt cei mai periculoși în acest sens pentru că ei au fost asociați de multe ori cu un risc ridicat de avort spontan, complicații de sarcină sau chiar cancer, iar majoritatea produselor cosmetice care se regăsesc la momentul actual pe piață conțin acest conservant periculos. Așa că, ar fi bine să dai la o parte pentru o perioadă produsele cosmetice pe care le foloseai în mod normal înaintea sarcinii și să optezi pentru unele bio, cu ingrediente naturale 100%.

Multe femei însărcinate preferă să renunțe la produsele cosmetice în această perioadă, dar acest lucru ar însemna să încetăm să mai fim femei și să nu ne mai îngrijim doar pentru că suntem însărcinate. Produsele cosmetice bio reprezintă cea mai sigură și sănătoasă variantă pentru îngrijirea sănătății și în special a pielii în această perioadă de 9 luni. Acestea sunt realizate doar din ingrediente 100% naturale și nu conțin parabeni, parfum sau alte substanțe chimice care ar putea provoca alergii.

Din punctul meu de vedere, femeile însărcinate trebuie să aibă pe noptiera lor următoarele produse cosmetice: cremele și loțiunile împotriva vergeturilor, gelurile de igienă intimă, cremele pentru sâni, creme de corp cu efect anticelulitic, măști de față pentru tenul gras (pentru că în perioada sarcinii tenul are tendința de a se îngrășa), creme pentru pete pigmentare, etc.

Cel mai important produs cosmetic care nu ar trebui să lipsească de pe noptierea unei femei însărcinate este loțiunea sau crema antivergeturi. Femeile gravide sunt predispuse în sarcină la vergeturi pentru că pielea de pe burtică și de pe sâni se întinde ca urmare a acumulării kilogramelor în plus. De cele mai multe ori, vergeturile pot afecta zona abdomeniului, sânii, coapsele și chiar brațele. Desigur, există și viitoare mămici norocoase care nu au nicio problemă cu vergeturile în sarcină. În orice caz, pentru prevenirea vergeturilor trebuie să ai grijă la alimentație și să hidratezi zonele predispuse la vergeturi. Pe toată perioada sarcinii am folosit diverse creme și loțiuni împotriva vergeturilor care au funcționat. Desigur, toate produsele pe care le-am folosit în sarcină au fost 100% naturale și am simțit asta și în efectul mai puternic față de cremele și loțiunile din comerț pe care le foloseam înainte de sarcină.

Cel mai mult am folosit tratamentul împotriva vergeturilor pentru femeile însărcinate cu dublă acțiune și balsamul de corp anticelulitic, ambele din gama Perfecta Mama. Aceste produse sunt realizate doar din ingrediente naturale și au fost testate clinic de către Institutul Mamei și Copilului din Varșovia. Am auzit multe păreri bune despre aceste tratament și l-am căutat mult prin magazine în primele luni din sarcină, fără prea mult succes însă. L-am găsit într-un final în magazinul online Nichiduță.ro și odată cu el am descoperit și mult alte produse cosmetice pentru femei însărcinate care nu se aflau pe lista mea de cumpărături. Așa că, dacă te întrebi de unde să îți cumperi cele mai bune produse cosmetice pentru gravide, răspunsul este simplu: de pe Nichiduță.ro!

 


Lasă un Comentariu...

*