De ce te umfli în timpul sarcinii și cum poți remedia acest lucru?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Picioarele și gleznele umflate nu sunt niciun secret pentru tinerele graviduțe, cel puțin pentru jumătate dintre ele, cele care se confruntă cu acest episod mai ales în ultimele săptămâni de sarcină.

De ce te umfli in timpul sarcinii

Cu toate că nu-ți place, cu toate că nu este deloc confortabil să simți acea presiune în picioare, trebuie să știi că este un lucru comun în cazul femeilor ce se află în situația ta. Este totodată și normal, reții mai multă apă decât de obicei, bebelușul are nevoie de lichid pentru a se dezvolta și să nu uităm nici legea gravitație, care contribuie la direcționarea fluidelor către cel mai de jos punct. La toate acestea se mai adaugă și presiunea exercitată de burtica ta asupra picioarelor și mai ales asupra venei cave (cea mai mare din organism, al cărui rol este de a transporta sângele din corp spre inimă).

Pe măsură ce te apropii de termen, nu doar picioarele și gleznele se pot umfla, cu timpul vei putea sesiza acest lucru și la nivelul, spatelui, degetelor și chiar al feței.

Cum poți să previi umflarea picioarelor și a gleznelor?
Din păcate este posibil să nu ai cum să scapi complet de acest episod din viața de gravidă, însă cu siguranță poți limita zonele predispuse umflării.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să fii atentă la ceea ce mănânci. O dietă sănătoasă te ajută astfel să previi umflarea, să ai un corp sănătos, să ai un bebeluș ce se dezvoltă minunat și, bonus, să te menții într-un grafic al greutății, ceea ce va însemna mai puține vergeturi și mai puțină celulită. Consumă cel puțin cinci porții de fructe și legume pe zi, cât mai variate în culoare și cu conținut bogat de Vitamina C și E. Redu cantitatea de sare, zahăr și grăsimi și încearcă să elimini din meniu mâncarea procesată. Sarea poate fi unul dintre motivele pentru care organismul tău reține apă.

Totodată, vei avea nevoie să te hidratezi mai mult și mai des.

Ce poți face pentru a diminua umflarea care și-a manifestat deja prezența?
Pentru a scăpa de presiunea din picioarele tale trebuie să te odihnești cât mai mult, să eviți să stai în picioare prea mult timp și dacă totuși este necesar, să-ți transferi greutatea după un picior pe altul. De asemenea, și statul pe scaun poate cauza umflarea picioarelor, precum și menținerea lor într-o poziție încrucișată, ori pentru a ameliora acest lucru ar trebui să le ridici din când în când pentru a pune sângele în mișcare.

O altă idee foarte bună este să stai lungită cu picioarele sprijinite pe câteva perne astfel încât ele să fie poziționate mai sus decât restul corpului.

Cea mai plăcută dintre soluții este cu siguranță masajul picioarelor și de ce nu a întregului corp. Astfel, scapi de umflături și, în același timp, te relaxezi și te destinzi.

Pentru ca efectul să-l simți pe deplin apelează la creme și uleiuri naturale, precum cele de la Kosmo Oil.

Crema Antireumatică pentru genunchi, spate și mâini va contribui la îmbunătățirea stării tale, îți va încălzi musculatura și te va ajuta să te relaxezi.

Uleiul Balsamic Reconfortant se recomandă pentru reechilibrarea fizică și psihică a întregului organism. În plus, contribuie la eliberarea de stres și la diminuarea/eliminarea stării de anxietate.

Și pentru că această reacție neplăcută ce se petrece în organismul tău poate conduce și la apariția vergeturilor, un lucru nedorit de multe dintre noi, ai putea să încerci și Untul de Shea Relaxant. După cum îi spune și numele, acesta are un efect reconfortant asupra epidermei, lăsând pielea suplă, moale și hidratată, estompând vizibil, în același timp, vergeturile și prevenind apariția altora noi.

Profită de starea ta și apelează la ajutorul soțului. Roagă-l să-ți maseze picioarele începând cu degetele și urcând încet și blând spre genunchi.

Ai putea, de asemenea, pe zonele umflate, să aplici compresii cu foi de varză, albă sau verde. Ținute la congelator în prealabil și așezate pe glezne sau chiar și pe față acestea te vor înviora pentru câteva minute bune, până când se vor înmuia.

Pentru a scăpa de picioarele umflate renunță la încălțămintea incomodă, la pantalonii foarte strâmți, de tipul colanților și la șosetele scurte, ce depășesc cu puțin glezna. Ai putea, în plus, să încerci să dormi mai mult pe o parte sau alta, decât pe spate.
În cele din urmă, încearcă să nu te lași copleșită de starea ta, să nu te lași afectată de acest lucru care s-ar putea să fie motivul pentru care ai impresia că nu mai ești la fel de atrăgătoare. Privește partea plină a paharului, din cauza burticii nu ai vizibilitate foarte bună asupra acestor părți umflate. 🙂 Lăsând gluma la o parte, este o situație temporară de care vei scăpa în scurt timp, mai exact imediat după ce vei naște.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *