Cum să te pregătești de iarnă, dacă ești însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Vestea că vei aduce pe lume un copil este cel mai fericit lucru care ți se va întâmpla vreodată. Te vei umple de energie, vei fi mai strălucitoare decât oricând și toți din jurul tău îți vor putea citi bucuria în privire. Cu toate acestea, trebuie să te pregătești înainte de venirea sezonului rece, pentru a te putea proteja mai bine pe tine și pe bebelușul tău încă nenăscut. E bine să știi că în perioada sarcinii vei fi mult mai sensibilă decât în mod normal, deci ai nevoie să acorzi mai multă atenție felului în care te îngrijești. O răceală sau o afecțiune de orice fel te-ar putea face să te simți rău și să fii nevoită să apelezi la medicamente, ceea ce nu e deloc recomandat pe perioada cât porți copilul în burtă. Cum trebuie să previi orice neplăcere și cum să înfrunți temperaturile scăzute din timpul iernii, atunci când ești gravidă?

sarcinaÎmbracă-te mai gros decât până acum

Dacă obișnuiai să nu iei în serios garderoba groasă, când temperaturile din termometre scad sub zero grade, de acum nu-ți vei mai permite acest lux. Corpul tău va reacționa altfel la frig, deci protejează-ți organismul și fii cu un pas înaintea răcelilor. Caută să porți haine pentru gravide care să-ți ferească atât burtica, cât și restul corpului de ger. Poartă întotdeauna ceva pe cap, ca să fii sigură că sinusurile tale nu se inflamează, dar nu uita nici de un fular sau o eșarfă, ca să nu te trezești cu roșu în gât. Picioarele le poți proteja cu ajutorul dresurilor groase sau ale pantalonilor special concepuți pentru a susține burtica, dar și cu șosete groase, ca nu cumva să ai probleme cu rinichii. Poartă mănuși și pantofi comozi, ca să nu obosești repede.

Ajută-te de suplimente

Chiar dacă te vei hrăni sănătos, corpul tău se va simți mai obosit decât în orice altă perioadă a vieții tale. Vei avea nevoie să „îl păcălești” cu câteva suplimente nutritive, ca să prindă mai multă forță și să poată lupta cât pentru doi. Krill Oil este o revelație recentă a produselor nutritive, cu o grămadă de proprietăți care te îți vor întări organismul, printre care scăderea nivelului colesterolului, susținerea sănătății inimii și a elasticității pielii, așa că este ideal pentru gravide. Îți va hrăni creierul, ficatul și articulațiile și îți va scădea sensibilitatea sânilor.

Nu folosi orice fel de cosmetice

Mai expus ca niciodată, corpul tău va avea nevoie nu doar de atenție la interior, ci și la exterior. Probabil până să rămâi însărcinată nu prea te-au interesat ingredientele din cele mai banale produse cosmetice de îngrijire pe care le foloseai zilnic, dar ar trebui să fii mai atentă la contactul cu anumite substanțe care ar putea face rău bebelușului chiar înainte ca acesta să se nască. De exemplu, deodorantele pe care le găsești pe toate rafturile supermarketurilor au în compoziție aluminiu, care e foarte dăunător pentru organismul uman. Ar fi timpul să îți îndrepți atenția către îngrijirea organică a corpului, ca să fii sigură că te vei feri de afecțiuni care își pot face simțită prezența chiar după ani întregi. Ingredientele naturale nu au cum să atace pielea, așa că bazează-te pe ele, încă de când porți copilul în burtă.

Vei reuși, ținând cont de sfaturile de mai sus, să ții bolile la distanță și să te bucuri de o sarcină ca la carte. Mult succes în noua ta viață, cea de mămică!

Sursa foto: opinion-way.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *