9 semne care te anunță că vei intra în travaliu!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Orice femeie însărcinată se gândește la travaliu. Nu știe ce presupune acest lucru, cât de dureros poate fi și când anume se declanșează. Nașterea reprezintă pentru multe dintre noi o mare necunoscută, aduce multe temeri, completate de dorința de a ne întâlni bebelușul.

travaliuAuzim cu toții că acest travaliu se declanșează atunci când „se rupe apa”, așa cum ar spune mama sau bunica.

Să fie real sau nu, vom vedea mai jos!

Travaliul reprezintă acea etapă din viața unei femei însărcinate care determină nașterea. Este o etapă preliminară care coincide cu dureri mai profunde, contracții, dilatarea colului uterin și chiar cu ruperea apei. Cu toate că fiecare dintre noi suntem obișnuite mai degrabă să spunem că travaliul apare cu câteva ore înainte de naștere, totul se produce mult mai devreme.

Iată mai jos câteva semne care te anunță că vei intra în travaliu:

Senzația de urinare frecventă, dar și o greutate mai mare aproape de pelvis!

Acesta este unul dintre semnele care se petrec cu câteva săptămâni mai înainte de naștere. Vei simți nevoia să mergi mai des la toaletă pentru că bebelușul deja începe să se plaseze mai jos, coboară spre pelvis, lucru care explică și greutatea mai mare pe care o resimți.

Dureri de spate!

Durerile de spate s-ar putea să te însoțească pe tot parcursul celor nouă luni de sarcină, însă atunci când ele încep să se accentueze este posibil ca travaliul să își facă apariția. De obicei, durerile care anunță travaliul sunt poziționate în partea de jos a spatelui.

Secrețiile vaginale sunt mai consistente

În travaliu sau puțin mai înainte, secrețiile vaginale sunt mai consistente și mai abundente. Este posibil chiar să observi mici firicele de sânge, acest lucru nu ar trebui să te sperie. Dacă sângerarea este mai abundentă, atunci poți apela la medic.

Pierderea dopului gelatinos

Pierderea dopului gelatinos este un eveniment iminent. Dopul gelatinos protejează bebelușul în fața infecțiilor ce l-ar putea afecta. Acesta seamănă cu mucozitățile nazale, astfel că nu îți va fi atât de greu de observat.

Dilatarea colului uterin

Unele femei s-ar putea să se confrunte cu o dilatare a colului uterin puțin mai devreme, iar altele vor experimenta acest lucru cu câteva zile mai înainte de naștere. La fiecare consult medical, specialistul îți va măsura dimensiunea colului și te va ține la curent.

CONTINUARE – Vezi toate semnele care anunță travaliul

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com