5 schimbări prin care poți trece în sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei, este momentul în care conștientizează că va deveni mămică și abia așteaptă să își țină în brațe bebelușul.

sarcinaÎncă de la vestea că poartă în pântec un bebeluș, aceasta va plănui momentul în care își va alăpta bebelușul, momentul în care îl va dezmierda, îl va alinta și se va juca cu el. Ce poate fi mai frumos decât acest lucru?! Cu toate acestea, perioada celor nouă luni de sarcină înseamnă și câteva schimbări însemnate prin care mama va trebui să pășească și mai ales va trebui să cunoască cum să le facă față. Iar acestea sunt datorate în mare parte modificărilor hormonale. Activitatea organismului din acest punct de vedere este foarte intensă, iar acest lucru va conduce la situații uneori neplăcute.

Iată mai jos 5 schimbări prin care poți trece în sarcină:

1. Mirosuri diferite – iată o schimbare cu care trebuie să te obișnuiești. S-ar putea ca parfumul pe care îl poți regăsi aici să nu îți mai placă, deși până de curând îl foloseai destul de mult. Vei putea avea senzația de greață sau vărsături și cel mai sigur s-ar putea să îl înlocuiești cu un altul, precum este acesta, care sub nicio formă nu îl agreai înainte. Același lucru se întâmplă și cu mirosul de mâncare sau cu alte mirosuri prea puternice.

2. Gusturi diferite – ți-ai imaginat vreodată să mănânci vreodată cu drag ceea ce nu îți plăcea sub nicio formă? Da, este posibil și este posibil în perioada celor nouă luni de sarcină. Activitatea hormonală în această perioadă este destul de intensă, așa că ar trebui să te aștepți și la astfel de schimbări. Vei iubi alimente pe care mai ieri nu le agreai sub nicio formă, însă astăzi le vei mânca cu plăcere.

3. Pofte alimentare – iată un alt lucru care va intra la categoria schimbărilor produse de sarcină. Dacă nu te consideri o persoană pofticioasă sau mâncăcioasă, iată că de această dată s-ar putea ca lucrurile să stea puțin diferit. Deși nu este o regulă care se aplică tuturor femeilor însărcinate, s-ar putea să îți fie poftă de tot ceea ce vei vedea și îți vei dori să guști toate alimentele. Și nu te abține – sarcina este o perioadă în care te poți considera o răsfățată din aceste punct de vedere, însă ai grijă să nu întreci niște limite.

4. Stare de oboseală – acest lucru s-ar putea să te supere destul de tare. Atunci când porți în pântec un bebeluș mai mult ca sigur te vei simți obosită. Vei dori să dormi cât mai mult, având senzația că nu mai ai niciun pic de energie. Nu te speria – este absolut normal.

5. Stare de greață și vărsături – iată două dintre schimbările mai puțin plăcute produse de sarcină și determinate de activitatea hormonală. Dacă până mai ieri îți începeai dimineața bine, în fața unei cești de ceai sau de cafea, de această dată totul poate să stea diferit. Starea de greață matinală te va deranja mai mult ca sigur și îți va crea un mare disconfort. Cu toate acestea, începând cu trimestrul doi de sarcină lucrurile se vor ameliora și nu vei mai simți aceste neplăceri.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *