3 moduri prin care te poți pregăti pentru a rămâne însărcinată

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Multe femei prevăzătoare doresc să își pregătească cât mai bine organismul înainte de a rămâne însărcinate, ceea ce este foarte bine, deoarece planificarea înainte de sarcină asigură creșterea și dezvoltarea normală a copilului, în timp ce viitoarea mămică poate duce sarcina cu bine până la final. Există numeroase lucruri pe care le puteți face pentru a vă pregăti pentru sarcină și pentru a vă asigura că atât dumneavoastră, cât și fătul veți fi cât se poate de sănătoși și plini de energie.

În rândurile următoare, vă prezentăm o serie de modalități prin care vă puteți pregăti pentru a rămâne însărcinată:

  1. Îngrijirea prenatală este un prim pas important. Optați pentru un centru medical, precum cel de aici, unde puteți beneficia de îngrijire prenatală. Astfel, medicul poate depista eventualele probleme care ar putea afecta sarcina și vă poate recomanda mai multe măsuri prin care puteți evita complicațiile. Medicul va vorbi cu dumneavoastră despre starea fizică și psihică și vă va sugera unele analize esențiale pentru a vă asigura că veți avea o sarcină sănătoasă. De asemenea, vă poate oferi sfaturi despre cum să rămâneți însărcinată. În general, îngrijirea prenatală va include discuții despre istoricul medical personal și istoricul medical al familiei, probleme de sănătate actuale, dieta, vitaminele pe care vi le administrați și stilul de viață, eventualele medicamente și suplimente pe care vi le administrați, dacă ați mai fost însărcinată sau ați suferit întreruperi de sarcină, despre eventualele probleme de sănătate și despre siguranța la locul de muncă. De asemenea, medicul vă va sugera să mergeți la medicul dentist pentru o verificare. Dacă suferiți de o afecțiune a gingiilor, tratamentul înainte de sarcină este esențial. Îngrijirea prenatală vă oferă ocazia excelentă pentru a adresa toate întrebările pe care le aveți, așa că este bine să vă prezentați cu o listă de întrebări.
  2. Eliminați riscul unei sarcini cu risc crescut. Deși sarcinile cu risc crescut sunt destul de rare, există multe lucruri care se pot întâmpla în timpul sarcinii și pe care nu le puteți controla. Uneori, lucrurile nu merg tocmai bine din motive aleatorii sau necunoscute. Totuși, îngrijirea prenatală și consultațiile regulate în timpul sarcinii reprezintă modalități excelente pentru a reduce șansele de a avea o sarcină cu risc crescut. Aici veți găsi  lista completă de analize medicale, iar unele analize sunt recomandate înainte de a rămâne însărcinată mai ales dacă suferiți de tensiune arterială crescută, de boli de inimă sau de rinichi, dacă suferiți de alte afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul, lupusul sau HIV/SIDA, dacă ați suferit avorturi spontane sau nașteri premature, dacă știți că aveți riscul de a avea un copil cu defecte congenitale sau cu o tulburare genetică, dacă aveți o infecție cu transmitere sexuală, dacă sunteți subponderali sau supraponderali și dacă aveți peste 35 de ani.
  3. Partenerul de viață vă poate oferi sprijinul necesar înainte de a rămâne însărcinată. Încurajarea și sprijinul emoțional pot fi cu adevărat utile și importante, mai ales dacă faceți modificări ale stilului de viață tocmai pentru a reuși să rămâneți însărcinată. Dacă sunteți subponderală sau supraponderală, dacă fumați sau consumați alcool, dacă obișnuiți să consumați mâncăruri procesate, vor fi necesare câteva schimbări ale rutinei de zi cu zi, iar ajutorul din partea partenerului va face diferența. De asemenea, sănătatea partenerului este importantă atunci când doriți să rămâneți însărcinată. Dieta și stilul de viață pot reduce numărul de spermatozoizi și calitatea spermei, așa că va fi mai dificil să rămâneți însărcinată. Numărul de spermatozoizi poate fi redus drastic din cauza consumului de alcool, din cauza fumatului sau a utilizării altor tipuri de tutun, din cauza steroizilor, a drogurilor, a anumitor medicamente prescrise sau cu prescripție medicală și din cauza unei diete dezechilibrate.

Pe lângă respectarea recomandărilor medicului, este important să discutați cu partenerul dumneavoastră și să fiți ambițioasă și constantă în urmarea unui stil de viață care să vă sprijine starea de sănătatea și care să vă pregătească organismul pentru sarcină.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *