4 moduri prin care vă puteți vopsi părul în siguranță în timpul sarcinii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cele mai multe femei însărcinate își doresc să aibă o cât mai mare grijă de bebelușul lor, așa că produsele cu care intră în contact și pe care le folosesc pentru igiena personală și pentru înfrumusețare sunt selectate cu mai multă atenție.

4 moduri prin care vă puteți vopsi părul în siguranță în timpul sarcinii

Vopsitul părului este o îngrijorare comună în timpul sarcinii, la fel și celelalte tratamente destinate părului. În general, majoritatea tratamentelor pentru păr implică substanțe chimice și coloranți, așa că este firesc ca viitoarele mămici să își facă griji în ceea ce privește vopsirea părului. Tratamentul de colorare include coloranți permanenți, semipermanenți și temporari, în timp ce decolorarea folosește peroxid de hidrogen. La rândul său, tratamentul de ondulare folosește două soluții pentru păr, și anume o soluție de ondulare și o a doua soluție de neutralizare și fixare.

Tratamentul de îndreptare a părului se poate efectua fie cu hidroxid de sodiu, fie cu hidroxid de potasiu, litiu sau guanidină. Date fiind toate aceste substanțe chimice, femeile însărcinate sunt încurajate să evite tratamentele pentru păr. Cu toate acestea, există modalități prin care vă puteți bucura de un păr frumos în timpul sarcinii. Iată câteva astfel de modalități:

  1. Optați pentru alternative la vopsea. O alternativă la vopselele chimice este dată de vopselele vegetale pure, inclusiv henna, mai ales că în prezent gama de vopsele vegetale începe să fie din ce în ce mai amplă. De asemenea, puteți folosi nuanțator de păr, mască colorantă sau șampon colorant. Și acestea din urmă încep să se găsească în versiuni vegetale din ce în ce mai mult. Dacă în continuare sunteți îngrijorată cu privire la utilizarea vopselelor de păr în timpul sarcinii, puteți discuta cu medicul personal. În general, majoritatea medicilor recomandă să așteptați cel puțin până în al doilea sau al treilea trimestru, dacă nu până după sarcină, pentru a vă vopsi părul.
  2. Încercați șuvițele. Deși sunt destul de limitate, majoritatea cercetărilor sugerează că substanțele chimice găsite atât în coloranții semipermanenți, cât și în cei permanenți nu sunt foarte toxice și doar cantități mici de vopsea vor fi absorbite de piele, asta însemnând că o cantitate și mai mică va ajunge la făt. Același lucru este valabil și în timpul alăptării. Deși nu sunt disponibile date despre femeile care au primit tratamente pentru păr în timpul alăptării, se știe că puține dintre substanțele chimice ar fi de fapt absorbite în fluxul sanguin. Prin urmare, șansa ca acestea să intre în lapte și să prezinte un risc pentru sugar ar fi puțin probabilă. Totuși, dacă ezitați să utilizați vopsele de păr obișnuite în timpul sarcinii, mai există o altă opțiune pe care o puteți lua în considerare. De exemplu, puteți opta pentru șuvițe, deoarece vopseaua ar fi aplicată doar pe lungimea firului de păr, fără să atingă scalpul. Astfel, pielea nu mai absoarbe substanțele chimice în fluxul sanguin.
  3. Luați măsurile de precauție adecvate. În primul rând, așteptați până în al doilea trimestru pentru a vă trata părul. Apoi, asigurați-vă că tratamentul va fi efectuat într-o zonă bine ventilată. Nu lăsați substanțele chimice pe păr mai mult decât este indicat în instrucțiuni. Purtați mănuși când aplicați tratamentul și clătiți bine scalpul cu apă după tratament. Foarte important înainte de a vă aplica orice tratament este să efectuați un test pentru prevenirea reacțiilor alergice. Nu vopsiți niciodată sprâncenele sau genele în timpul sarcinii pentru a preveni umflarea și riscul de infecție în zona ochilor.
  4. Așteptați până după sarcină pentru a vă trata părul. Aceasta este măsura cea mai sigură dacă substanțele chimice reprezintă un motiv de îngrijorare. Un alt lucru de reținut este faptul că sarcina, în sine, poate schimba textura părului. De asemenea, sarcina poate determina părul să reacționeze diferit la tratamentul de colorare, de ondulare sau îndreptare permanentă.

Dacă sunteți cosmetolog, riscurile în timpul sarcinii sunt date de cantitatea de expunere la substanțele chimice pentru tratarea părului, care este influențată de numărul de ore lucrate, precum și de condițiile de lucru. Un studiu indică un mare risc de avort spontan în rândul femeilor care efectuează foarte multe tratamente de colorare și decolorare, lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână sau lucrează în salone care oferă servicii de manichiură acrilică sau cu gel. Pentru a reduce acest risc, purtați întotdeauna mănuși de protecție, nu mâncați și nu beți în zona de lucru și asigurați-vă întotdeauna că efectuați tratamentele pentru păr în zone foarte bine ventilate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com