Cât de recomandat este masajul în timpul sarcinii?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În timpul sarcinii, corpul mamei suportă tot felul de modificări, iar postura ei se adaptează la creșterea și dezvoltarea copilului. Aceste schimbări pot provoca adesea stres și disconfort, precum și nopți nedormite. Dar iată că masajul în timpul sarcinii poate ajuta la ameliorarea acestor probleme. Deși masajul și tratamentele de recuperare medicală sunt adesea indicate după naștere, masajul este foarte recomandat și în timpul sarcinii.

Cât de recomandat este masajul în timpul sarcinii?

Cu toate acestea, pentru ca întregul corp să facă față cu bine perioadei de sarcină și nașterii, viitoarele mămici sunt încurajate să opteze atât pentru sesiuni de masaj în timpul sarcinii, dar și pentru tratamente mai intense de recuperare medicală cu echipamente specializate pentru ameliorarea durerilor post-partum și pentru sprijinirea corpului în a-și atinge postura și vitalitatea de dinaintea sarcinii.

Cum se schimbă corpul mamei în timpul sarcinii?

Schimbările posturale majore prin care trec majoritatea mămicilor includ o înclinare pelviană înainte și umerii trași în față, dar și umflarea mâinilor și picioarelor, precum și durerea sciatică.

Pe măsură ce sânii cresc în dimensiune, ceea ce se poate întâmpla rapid la unele femei, umerii încep să se aplece înainte, provocând capul să iasă în afară. Acest lucru determină apoi slăbirea mușchilor dintre omoplați și strângerea mușchilor pieptului, ceea ce poate duce la dureri de cap.

Pe măsură ce copilul crește, pelvisul mamei începe să se încline înainte. Acest lucru face ca mușchii spatelui inferior și mușchii fesieri să se scurteze și să se încordeze, în timp ce mușchii abdominali se lungesc și devin slabi. Aceste modificări pot duce la dureri de spate, care adesea se agravează pe măsură ce dimensiunea și greutatea bebelușului cresc. În plus, încordarea mușchilor fesieri poate pune presiune asupra nervului sciatic. Acest lucru poate duce la răspândirea durerii pe piciorul afectat.

De asemenea, umflarea mâinilor și picioarelor este normală în sarcină, dată fiind creșterea sângelui și a lichidului pentru a susține copilul în creștere.

Ce beneficii oferă masajul în perioada sarcinii?

Masajul în perioada sarcinii este o combinație de relaxare și masaj profund al țesuturilor. Viitoarea mamă se poate întinde pe burtă într-o configurație special concepută, care reduce presiunea de pe piept, stomac și partea inferioară a spatelui. Terapeutul de masaj își adaptează apoi tehnicile pentru a aborda schimbările survenite, durerea pe care o simte mama sau pentru a spori starea de relaxare. Masajul în perioada sarcinii poate reduce durerile de cap, poate relaxa spatele și șoldurile, poate reduce simptomele sciatice și poate susține fluxul de sânge pentru a reduce umflarea membrelor. Masajul este la fel de important pentru mamă ca și pentru copil, deoarece o mamă fericită și relaxată înseamnă un copil fericit și relaxat.

Când puteți beneficia de masaj în timpul sarcinii?

Atât timp cât terapeutul știe că sunteți însărcinată, puteți începe să beneficiați de masaje oricând. Nu trebuie să așteptați ca durerile să apară sau să se intensifice pentru a beneficia de un masaj. În plus, terapeutul își poate adapta mereu tehnicile pentru a oferi cele mai bune rezultate, pentru a ameliora durerile mamei și pentru a susține creșterea copilului. În ceea ce privește frecvența masajelor, nicio sarcină nu se desfășoară la fel și nevoile fiecărei persoane pot fi diferite. În general, un masaj lunar este foarte eficient, deoarece ține pasul cu schimbările prin care trece corpul mamei, dar și cu ritmul de dezvoltare al copilului.

După naștere, vă puteți revigora corpul cu ajutorul hidroterapiei sau puteți opta pentru tratamente cu echipamente specializate de recuperare medicală care tratează afecțiunile specifice nașterii naturale și nașterii prin cezariană.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com