Sănătoasă în sarcină și după? Iată 4 lucruri la care trebuie să ai grijă!

Perioada celor nouă luni de sarcină este foarte prețioasă pentru orice mămică, așa că nu este de mirare că trebuie să se mențină perfect sănătoasă pentru a-și proteja bebelușul. Orice infecție, stare de rău, va fi resimțită și de bebeluș și se va putea observa în dezvoltarea sa. De asemenea, nici perioada de după naștere nu este de neglijat. Îți vei dori să arați bine în continuare, să îți recapeți silueta, să poți să beneficiezi de aceeași forță și putere pentru a-ți crește fericită bebelușul. Și pentru ca toate aceste lucruri să se întâmple este bine să privești cu atenție asupra analizelor ce trebuiesc făcute, dar și asupra stilului de viață pe care va trebui să îl urmezi.

doctorIată mai jos 4 lucruri la care trebuie să ai grijă pentru a fi sănătoasă:

1. Bănuiești că suferi de intoleranță la gluten? Poți depista acest lucru cu ajutorul acestui test intoleranță gluten, foarte ușor de făcut. Acest test genetic va detecta imediat simptomele femeii și va putea clasifica rezultatul în grup de risc sau fără grup de risc. Vor fi evaluate variațiile genetice HLA DQ 2.5 și DQ 8. În funcție de acest lucru femeia va putea primi sfaturi medicale necesare, dar și adoptarea unui regim alimentar potrivit prevenirii apariției simptomelor.

2. Îți dorești să slăbești după naștere? Urmează acest program de slăbit personalizat, extrem de eficient. În cadrul acestui program greutatea femeii va fi testată genetic. În funcție de rezultatele testului genetic de greutate mama va cunoaște care dietă va fi cea mai bună pentru a putea pierde kilogramele în plus, dar și care sunt exercițiile fizice potrivite pentru acest proces de slăbire. În cadrul acestui program vor fi evaluate 8 gene care sunt responsabile de creșterea în greutate. Se cunoaște deja că fiecare femeie reacționează diferit la un anumit regim de slăbire și de aceea este bine să se identifice care este cea mai potrivită dietă pentru a scăpa de kilogramele suplimentare.

3. Realizează analizele obligatorii în sarcină – acestea vor putea să îți spună dacă ai sau nu un organism sănătos, care să permită dezvoltarea bebelușului aflat în burtica ta. Ca atare, de la realizarea unei hemoleucograme complete și până la testele de depistare ale unor infecții periculoase, precum citomegalovirus sau toxoplasmoza ori rubeola – toate acestea vor fi obligatorii în perioada de sarcină, mama putând fi sigură că va aduce pe lume un bebeluș complet sănătos. Nu trebuie să uităm nici de testele genetice realizate în sarcină, precum este dublul test – acesta va putea evalua riscul ca mama să aducă pe lume un bebeluș cu malformații genetice foarte grave, precum ADHD sau autism.

4. Ai în vedere un stil de viață sănătos. De acest lucru trebuie să se țină cont atât în perioada de sarcină, cât și în alăptare. Un stil de viață sănătos presupune o hrană sănătoasă, multe fructe și legume proaspete, dar și foarte multe verzi, carne de pește, pui sau vită, dar și o bună hidratare – minim 2 litri de apă pe zi. Mișcarea este un alt lucru pe care mama trebuie să îl facă, reușind astfel să beneficieze de o naștere mai ușoară, dar și de o recuperare mai rapidă.


Lasă un Comentariu...

*