Analize sarcină – iată lista obligatorie!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fie că intenționezi să devii mămică sau ești deja pe acest drum, e important să știi ce analize sarcină trebuie să faci pentru ca bebelușul tău să se nască fără probleme, iar sarcina să fie una sănătoasă, fără surprize neplăcute.

analize sarcinaO sarcină sănătoasă, fără surprize neplăcute e garantată de controale și analize periodice la cabinetul medicului ginecolog pe care l-ai ales. Acesta îți va oferi sfaturi și-ți va răspunde la toate întrebările pe care le ai cu privire la etapa în care urmează să intri. Îți va recomanda o serie de analize sarcină pe care trebuie să le faci și îți va controla tensiunea și greutatea. De asemenea, vei fi informată și de faptul că există câteva „reguli” pe care e bine să le respecți: fără alcool, droguri și tutun, fără radiații, fără bai fierbinți în primul trimestru de sarcină și de asemenea, fără alimente care pot fi surse de infecție (ouă crude, carne nepreparată sau conserve).

Sarcină confirmată

Primul pas pentru confirmarea sarcinii îl reprezintă testul de sarcină. Dacă l-ai făcut și este pozitiv, programează-te la un medic ginecolog pentru a avea un prim consult. În urma acestui control care presupune în marea majoritate a cazurilor o ecografie transvaginală, măsurarea tensiunii arteriale și măsurarea greutății corporale, specialistul îți va recomanda și câteva investigații de laborator pe care trebuie să le faci.

Iată ce analize trebuiesc efectuate în primul semestru de sarcină!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *