5 analize pe care trebuie să le faci în primul trimestru de sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când cele două liniuțe de pe testul de sarcină s-au înroșit, iar menstruația a întârziat, este timpul să te pregătești pentru prima vizită la medicul ginecolog întrucât în pântecul tău începe să se formeze o nouă viață. De regulă, rezultatul unui test de sarcină este într-o proporție de circa 99% sigură, așa că ar trebui deja să te gândești că ești însărcinată.

analizeDupă efectuarea unui test de sarcină, al cărui rezultat a ieșit pozitiv, ar trebui să te programezi la medicul specialist în vederea confirmării diagnosticului de sarcină și pentru a afla care sunt pașii următori pentru ca bebelușul să se dezvolte corect.

Prima discuție cu medicul ginecolog este destul de amplă, acesta îți va comunica sigur dacă ești sau nu însărcinată și mai ales îți va oferi acele indicații de care ai nevoie pentru un stil de viață sănătos. În plus, îți va recomanda efectuarea unui set complet de analize medicale pe care să le prezinți cu următoarea vizită medicală.

Iată mai jos 5 analize pe care trebuie să le faci în sarcină:

1. O hemoleucogramă completă, grupa de sânge și RH, pe care le poți regăsi aici, sunt analize foarte utile în această perioadă a sarcinii. Cu ajutorul unei hemoleucograme medicul va identifica starea de sănătate a mamei, fiind cel mai utilizat test de laborator, un examen la sânge. Se va identifica numărul globulelor albe și roșii din sânge, cantitatea de hemoglobină din sânge, numărul trombocitelor, concentrația medie a hemoglobinei. Grupa de sânge și RH-ul părinților sunt alte aspecte foarte importante pentru dezvoltarea bebelușului aflat în pântecul mamei sale.

2. Consult medical endocrinologie, precum este acesta, este foarte important pentru sarcină. Mama va fi investigată de către medicii specialiști în vederea identificării anumitor probleme de sănătate, din acest punct de vedere. Se va încerca identificarea hiper sau hiposecreției de hormoni. Acest lucru este foarte important, mai ales dacă ne gândim că în timpul sarcinii avem de-a face cu o activitate hormonală destul de intensă.

3. Dublul test – acesta este un test genetic foarte important pentru sănătatea bebelușului. Se efectuează în săptămânile 11-14 de sarcină și încearcă să identifice anumite anomalii cromozomiale pe care le-ar putea avea bebelușul aflat în burtica mamei sale. Sindromul Down, Sindromul Edwards, boala Tay-Sacs, fibroza chistică, spina bifida, dar și anemia celulelor în seceră sunt câteva probleme ce ar putea fi identificate prin intermediul acestui test.

4. Analize pentru identificarea infecțiilor cu transmitere sexuală – mama va fi testată pentru identificarea infecției HIV, sifilis, chlamydia, gonoree, dar și hepatită. Aceste investigații sunt foarte importante pentru siguranța sarcinii, așa că mai mult ca sigur se vor afla pe lista analizelor recomandate de medic, pentru primul trimestru de sarcină, riscul transmiterii infecției de la mamă la făt fiind mare.

5. Analize pentru identificarea infecțiilor – iată un alt set complet de analize, foarte util. Mamei îi vor fi dozați anticorpi rubeolă, citomegalovirus și anticorpi toxoplasmoză. Acestea sunt infecții periculoase pentru sarcină, putând provoca numeroase probleme bebelușului, precum surditate, retard mintal sau malformații.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com