4 obiecte de care ai nevoie în sarcină

Chiar dacă suntem diferite și fiecare trăiește sarcina în propriul fel, sunt anumite lucruri de care, inevitabil, toate la un moment dat vom avea nevoie în perioadă celor 9 luni. Noi am găsit 4 obiecte.

Obiecte pentru gravida

1. Ceasul de damă. Nu este vorba doar despre a fi șic în această perioadă, cu toate că nu ar fi rău să fii preocupată în continuare de aspectul tău exterior, ci despre a monitoriza mișcările bebelușului din burtică.

Conform studiilor, într-un interval de 60 de minute un bebe se poate mișca de 4 sau de o sută de ori. Un număr optim, cât să dizolve toate grijile, fiind de 10 mișcări pe oră. Astfel, ceasul de damă devin un obiect destul de prețios în săptămânile de sarcină, mai ales spre finalul perioadei, în trimestrul trei, când bebe tinde să se miște tot mai puțin din cauza spațiului tot mai mic.

2. Pantalonii de gravidă sunt vitali în aceasta perioadă. Poate că în primul trimestru vei putea purta haine obișnuite, însă din momentul în care burtica va începe să crească orice obiect vestimentar care îți va presa această parte a corpului va fi un obiect de tortură.

3. Un pliculeț de bicarbonat de sodiu. Nu, nu te vei apuca de gătit acum mai mult decât înainte, nici nu vei începe să freci toate suprafețele din casă cu bicarbonat și oțet. Pentru că bebe crește, ceea ce este bine, spațiul din burtica ta devine tot mai mic, și odată cu această etapă și tubul digestiv este presat favorizând apariția refluxului gastrointestinal sau a arsurilor, cum le spunem în termeni populari. Totodată, apariția acestor arsuri se datorează și secreției ridicate a hormonului numit progesteron. Progesteronul are rolul de a relaxa mușchii, inclusiv sfincterul al cărui rol este să închidă stomacul. Relaxat, acesta permite animalelor să se întoarcă către esofag, creând o senzație de disconfort.

După cum se știe, sunt destul de puține medicamente la care poți recurge în sarcină pentru a ameliora stările de disconfort. Așadar, o modalitate prin care poți scăpa de arsuri este prin diluarea unei lingurițe de bicarbonat într-un pahar de apă.

Încearcă să bei tot paharul și după aproximativ 30 de minute, dacă nu chiar mai repede, te vei simți muuuult mai bine.

4. Perna de gravidă. Unul dintre cele 4 obiecte vitale pe care noi le-am inclus în acest top este perna de gravidă. Oricât de frumoasă ar fi perioada celor 9 luni, când se va lăsa seara, mai ales când burtica va lua proporții, frumusețea gravidiei se va diminua. În astfel de momente vei avea nevoie de perna de gravidă, asta dacă nu vei vrea să te înconjori de toate pernele din casă.

Dacă tu ai trecut de această perioadă, spune-ne care a fost obiectul tău prețios, care te-a salvat și ți-a făcut viața mai ușoară în sarcină.


Lasă un Comentariu...

*