4 indicii pe care le oferă grețurile matinale în perioada sarcinii

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Grețurile matinale pot semnala dacă sarcina este sănătoasă sau, dimpotrivă, periculoasă. În primul trimestru de sarcină, majoritatea femeilor se vor confrunta cu grețuri matinale destul de insuportabile. Aceste zile predominate de starea de greață încep, de obicei, în jurul săptămânii a șasea de sarcină și durează până la sfârșitul primului trimestru, asta însemnând săptămâna a 12-a de sarcină. Totuși, în cazul unor femei, grețurile matinale pot dura mai mult, iar în cazuri extreme, aceste grețuri se vor extinde pe toată perioada sarcinii. Deși cauza exactă a grețurilor matinale este necunoscută, oamenii de știință sunt de părere că există mai mulți factori care pot influența severitatea grețurilor, inclusiv creșterea rapidă a nivelurilor de estrogen și gonadotropină corionică umană, simțul olfactiv mai accentuat, dar și stresul. Grețurile matinale oferă anumite indicii despre cât de bine evoluează sarcina sau dacă sarcina a luat o întorsătură periculoasă.

22264-4-indicii-pe-care-le-oferă-grețurile-matinale-în-perioada-sarcinii

Iată câteva modalități prin care veți putea gestiona mai bine grețurile matinale:

  1. Apelați la concierge medical. Dacă starea de greață este prea severă, apelați la serviciile de concierge medical, care dispun de navigator de pacienți și care vă pot pune la dispoziție mai multe informații și soluții optime în cel mai scurt timp. Acest serviciu medical este esențial dacă bănuiți că stările de greață sunt ieșite din comun. Una din 200 de femei însărcinate este diagnosticată cu o afecțiune numită Hyperemesis Gravidarum. Simptomele includ vărsături severe, greață, scădere în greutate, deshidratare și deficiență de vitamine și minerale. Deși cauza exactă a Hyperemesis Gravidarum este necunoscută, dacă nu veți apela la asistență medicală pentru a gestiona mai sigur această afecțiune, bunăstarea mentală și fizică a mamei vor avea de suferit. Doar 3% dintre femeile însărcinate sunt diagnosticate oficial cu această afecțiune. Deși copiii nu au de suferit, mămicile sunt cele care trebuie să suporte mai multe efecte secundare, printre care depresia. Este important să solicitați asistență medicală dacă vă confruntați cu simptome asociate cu Hyperemesis Gravidarum, mai ales dacă sunteți deshidratată și vă confruntați cu pierderea în greutate. Modificări ale dietei și chiar medicamente pot fi prescrise pentru a combate acest caz sever de greață matinală.
  2. Încercați unele medicamente. Dacă grețurile matinale din primul trimestru de sarcină sunt complet insuportabile, poate fi necesar să discutați cu medicul personal despre medicamentele eliberate pe bază de rețetă care vă pot ajuta. În ultimii ani, s-au aprobat mai multe medicamente eliberate pe bază de rețetă pentru tratarea grețurilor matinale. Dacă alte metode nu v-au oferit nicio ameliorare, vă puteți administra unele medicamente care s-au dovedit a fi eficiente și pe care medicul personal vi le poate prescrie. Încercați, de asemenea, remedii naturale anti-greață înainte de a opta pentru medicamente. De asemenea, discutați cu medicul personal despre riscurile utilizării medicamentelor eliberate pe bază de rețetă pentru grețurile matinale. Dacă nici medicamentele pe bază de rețetă medicală nu vă oferă nicio ameliorare, este posibil să existe o altă problemă de bază care trebuie abordată, caz în care grețurile matinale vă avertizează că sarcina poate fi periculoasă.
  3. Grețurile matinale pot fi genetice. Femeile ale căror mame au avut grețuri matinale au șanse mai mari să sufere la rândul lor de grețuri matinale. Prin urmare, severitatea grețurilor matinale poate fi de fapt legată de genetică. Dacă aveți o soră care a suferit de grețuri matinale, cifrele arată că aveți de 17 ori mai multe șanse de a vă confrunta cu grețuri matinale destul de severe. Dacă grețurile matinale sunt legate de genetică, asta înseamnă că sarcina este sănătoasă și evoluează bine. Intensitatea grețurilor matinale pe care le experimentați este, de asemenea, legată de genetică. Dacă mama a suferit de Hyperemesis Gravidarum, această afecțiune poate fi transmisă pe cale genetică.  
  4. Aveți grijă la pierderea în greutate. Dacă sunteți însărcinată în primul trimestru și observați că pierdeți în greutate din cauza grețurilor matinale, acesta este un motiv de îngrijorare. O ușoară scădere în greutate poate fi de așteptat atunci când nu aveți poftă de mâncare, așa că în cele mai multe cazuri, nu există motive de îngrijorare. Scăderea în greutate în primul trimestru poate să nu fie un motiv de îngrijorare, cu toate acestea, dacă vă confruntați cu pierderea în greutate din cauza grețurilor matinale în al doilea trimestru, este necesar să vă adresați medicului personal. Cea mai mare îngrijorare cu privire la pierderea extremă în greutate este cantitatea de nutrienți cruciali pe care copilul nu îi primește, dar de care are nevoie pentru o dezvoltare adecvată. Nutriția pentru mamă și copil este factorul care trebuie cântărit cel mai mult. Dacă ați pierdut mai mult de 10% din greutatea corporală inițială, este necesar să discutați cu medicul personal.
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com