3 analize pe care trebuie să le realizezi rapid atunci când ai aflat că vei deveni mămică

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Sarcina reprezintă perioada cea mai frumoasă din viața unei femei, dar și una dintre perioadele în care trebuie să ajungă în multe cabinete medicale pentru realizarea unor investigații medicale și a analizelor recomandate de către medicul specialist.

Dacă ai realizat recent un test de sarcină și ai descoperit că vei deveni mămică prin înroșirea celor două liniuțe nu îți rămâne altceva de făcut decât să mergi la medic pentru a-ți confirma sarcina și pentru a urma cu mare atenție sfaturile sale.

Deși trebuie să realizezi numeroase analize medicale trebuie să cunoști că sarcina nu este o boală, ci toate acestea trebuiesc realizate pentru a te asigura că bebelușul este sănătos și că se dezvoltă perfect în burtica ta și totul pentru ca la sfârșit să îți poți ține în brațe bebelușul.

De aceea, am realizat cu atenție o listă a celor mai importante analize medicale pe care trebuie să le realizezi atunci când ai aflat că vei deveni mămică:

1. Hemoleucograma completă, pe care o poți realiza aici, îți arată de fapt care este starea medicală a mamei, dacă are sau nu anumite probleme de sănătate, astfel încât medicul să poată prescrie fie un tratament, fie anumite recomandări, de obicei alimentare pentru ca problemele să dispară. De obicei, această analiză îți va fi de mare ajutor în prima perioadă a sarcinii, drept pentru care toți mai mulți medici o recomandă imediat după ce sarcina a fost descoperită. Hemoleucograma este o analiză completă al sângelui și astfel vei descoperi foarte multe lucruri. Vei afla și care este numărul trombocitelor din sânge, numărul globulelor roșii, cantitatea de hemoglobină, procentul de globule roșii, media volumului globulelor roșii, media volumului hemoglobinei, concentrația medie a hemoglobinei.

2. Dublul test – iată o altă analiză obligatorie în sarcină, despre care poți afla mai multe aici, și care te va ajuta să descoperi dacă există sau nu risc de anomalie genetică, precum sindrom Down, sindrom Edwards, trisomia 18, spina bifida, anemia celulelor în seceră, boala Tay – Sacs. Cu ajutorul acestei analize se descoperă riscul anomaliilor cromozomiale. De obicei, se realizează între săptămânile 11 – 14 ale sarcinii și nu mai târziu.

3. Testul pentru determinarea incompatibilității de RH – este tot un test de sânge, ușor de făcut. Factorul Rhesus (Rh) reorezintă o trăsătură care are în vedere prezența unei proteine specifice pe suprafața globulelor roșii. Prezența acestei proteine pe suprafața globulelor roșii determina Rh pozitiv, iar absența sa, un Rh negativ. În timpul sarcinii, dar și în timpul nașterii, cantități mici din sângele bebelușului ar putea intra în contact cu sângele mamei sale. Dacă ești Rh pozitivă, nu este niciun risc, însă atunci când ești Rh negativă, iar copilul Rh pozitiv, sistemul imun al mamei va produce anticorpi anti Rh. Prima sarcină nu prezintă niciun risc, bebelușul nu va fi afectat. Însă, în cazul celei de-a doua sarcină anticorpii secretați de mamă în timpul primei sarcini ar putea traversa placenta și astfel ar putea distruge globulele roșii ale bebelușului, ceea ce înseamnă că acesta se va putea naște cu o anemie fetală foarte puternică.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *