3 activități ce te ajută să te relaxezi în ultimele luni de sarcină

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ultimele luni de sarcină sunt de obicei și cele mai intense, din toate punctele de vedere. Începi să te miști mai greu, obosești mai repede, începi să ai emoții cu privire la momentul nașterii și te gândești din ce în ce mai des că peste puțin timp îți vei ține în brațe copilul.

Există câteva activități pe care recomandăm să le faci pentru a trece cu bine peste această perioadă și pentru a te relaxa. Iată care sunt acestea:

1. Fă ultimele pregătiri pentru venirea bebelușului

Majoritatea viitoarelor mămici încep să facă pregătirile pentru bebeluș încă din primele luni de sarcină, de la amenajarea camerei până la cumpărarea hăinuțelor și a produselor de care vei avea nevoie după naștere. Indiferent dacă ai bifat toate lucrurile de pe listă, tot va mai fi câte ceva de cumpărat, iar acum este o bună perioadă să reiei lista cu acestea și să vezi dacă nu cumva ai uitat ceva – poate niște suzete sau produse de îngrijire a pielii nou-născutului? Cumpărăturile vor fi întotdeauna o activitate relaxantă pentru orice femeie, iar atunci când vine vorba de lucrurile pentru bebeluș, cele mai bune produse le poți cumpăra de aici.

Tot din această categorie fac parte și pregătirile finale pentru camera bebelușului. Petrece mai mult timp în acest spațiu, așează-te pe fotoliul sau canapeaua din cameră și imaginează-ți momentul în care vei sta acolo și îți vei alăpta copilul, gândește-te cum să așezi toate lucrurile astfel încât să îți fie la îndemână. Este o activitate ce te va face să uiți de durerile de spate sau de oboseală și te va încărca cu energie pozitivă.

2. Citește – căți de specialitate, beletristică, tot ce vrei

Perioada sarcinii este perfectă pentru a citi, iar ultimele luni le poți folosi pentru a te documenta mai bine despre momentele de după naștere, despre alăptare, despre îngrijirea copilului. Cărțile te pot relaxa și te pot liniști, îți răspund la orice întrebare sau frământare legată de naștere sau despre dezvoltarea bebelușului. Există pe piață o gamă variată de cărți ce au documentat perioada sarcinii sau nașterea. Tot ce trebuie să faci este să găsești o librărie online care să îți ofere multe opțiuni atunci când vine vorba de cărți de specialitate sau beletristică, să umpli coșul de cumpărături cu cărțile acestea și să îți petreci serile în compania lor. Vei vedea că cititul te va relaxa și te va pregăti mai bine pentru perioada care urmează. În plus, s-ar putea ca după ce vine bebelușul să nu mai ai așa mult timp pentru cărți, așa că, mai bine profiți de acestea în perioada de sarcină.

3. Fă mișcare, participă la cursuri

A fi însărcinată nu este echivalentul cu a fi bolnavă. Poate că în ultimul trimestru de sarcină te miști mai greu sau obosești mai ușor, dar așa nu înseamnă că nu poți face diverse activități fizice. O plimbare în parc alături de partener, în timp ce vorbiți despre momentele în care vă veți ține copilul în brațe te va relaxa și chiar te va face să uiți de dureri. Dacă ești genul de persoană activă, nu ezita să schimbi cursurile de zumba pe unele de gimnastică pentru gravide. Mișcarea în sarcină te va ajuta să te simți mai bine și va contribui și la o naștere mai ușoară, după cum spun specialiștii. Iar dacă nu ai avut timp până acum să participi la un curs Lamaze, nu ezita să faci acest lucru în aceste luni pentru că te va pregăti mult pentru viața de mămică. Cursurile Lamaze pot fi o activitate de cuplu extrem de relaxantă, dar și utilă în același timp.

Ultimul trimestru de sarcină poate să pară extrem de lung din cauza entuziasmului care se manifestă din ce în ce mai tare, la gândul că în curând îți vei vedea bebelușul. Timpul va trece mult mai ușor însă dacă introduci în rutina ta niște activități care te relaxează, cum sunt și cele amintite mai sus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *