3 moduri prin care te poți pregăti pentru venirea sezonului cald

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Este suficient ca temperaturile să crească în termometre câteva zile la rând pentru a începe să ne agităm și să ne gândim ce anume putem face pentru ca sezonul cald să ne prindă în cea mai bună formă cu putință, supli, zvelți, plini de energie, sănătoși și cu chef de viață. În cazul celor mai mulți dintre noi, anotimpul rece își lasă amprenta asupra noastră, asta însemnând adesea câteva kilograme în plus, un nivel scăzut de energie, o mare deficiență de vitamina D, dar și un păr uscat, un ten lipsit de luminozitate, piele crăpată și deshidratată și o stare generală de amorțeală în tot corpul.

21013-moduri-prin-care-te-poți-pregăti-pentru-venirea-sezonului-cald

Iată așadar ce anume putem face pentru a întâmpina zilele calde cu o siluetă zveltă, cu un aspect proaspăt și luminos și cu un nivel cât mai ridicat de energie și bună dispoziție:

  1. Să dăm jos kilogramele în plus. Acesta este principalul obiectiv al multora dintre noi, atât femei, cât și bărbați. Chiar dacă nu ne putem face planuri de plimbat pe plaje sau de stat la piscine, tot ne dorim să arătăm bine în ținutele mai lejere și mai sumare de vară. Pentru a scăpa de acele câteva kilograme acumulate în timpul iernii, nu este necesar să ne înfometăm, cu toate că postul intermitent este o metodă atât de populară la ora actuală. Pentru o slăbire sănătoasă, pe termen lung și fără niciun efect secundar, mai degrabă trebuie să ne propunem să abordăm un regim alimentar cât mai echilibrat și curat. Exercițiile fizice efectuate zilnic sunt și ele necesare, dar nu neapărat pentru a  slăbi, ci mai degrabă pentru a obține o siluetă mai fermă și mai tonifiată. Putem completa aceste eforturi cu anumite produse de slăbit naturale, în special ceaiuri care nu doar că ne suprimă apetitul, dar contribuie și la detoxifierea și revitalizarea organismului.
  2. Să ne acoperim carențele nutriționale. În timpul sezonului rece, nu prea avem acces la alimente variate, proaspete și delicioase, așa cum nu avem acces nici la vitamina D oferită de lumina soarelui. Prin urmare, întâmpinăm anotimpul cald cu un bagaj voluminos de deficiențe de multivitamine. Pe lângă un regim alimentar cât mai bogat în fructe, legume, semințe și nuci, putem opta și pentru un complex de vitamine care să ne acopere lipsurile nutriționale și să ne redea acel nivel adecvat de energie și vitalitate de care avem mare nevoie.
  3. Tratamente de înfrumusețare din cap și până în picioare. Cum apare soarele pe cer, cum parcă începem să ne uităm ceva mai mult în oglindă și parcă dorim să avem mai multă grijă de noi înșine. Asta nu înseamnă că trebuie să dăm fuga la salon și să cheltuim sume mari de bani pentru o schimbare radicală de look. Putem pune în aplicare o multitudine de tratamente de înfrumusețare chiar din confortul locuinței noastre. Pentru un păr strălucitor și sănătos, puțin ulei de cocos va face minuni. Ne putem lua rămas bun de la tenul obosit și lipsit de strălucire aplicându-ne o mască simplă din argilă și, eventual, puțin ulei din sâmburi de struguri. Corpul nostru ne va mulțumi dacă ne vom face timp să efectuăm un periaj uscat, urmat de un duș călduș și un masaj cu o loțiune hidratantă. O manichiură și o pedichiură simplă vor completa acest ritual de înfrumusețare acasă.

Dacă până acum am discutat despre ce anume putem face pentru a avea grijă de corpul nostru astfel încât să intrăm într-o formă excelentă într-un timp scurt, nu trebuie să ne neglijăm mintea și spiritul. Mai mult ca oricând, ar fi indicat să ne facem timp pentru ceea ce ne place nouă mai mult și mai mult. Poate fi vorba despre o plimbare în natură, despre puțin grădinărit, despre lectură, pictat, meditat sau muzică. Cu un corp hrănit și îngrijit cum trebuie, cu o minte limpede și un spirit calm, putem întâmpina cu speranță o altă vară.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *