8 semne care îți arată că micuțul tău are deficit de vitamine

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Un deficit de vitamine trebuie observat și mai ales tratat cu seriozitate. Organismul fiecăruia comunică atât atunci când îi este bine, cât și atunci când suferă de ceva. Copilul, fiind prea mic, rămâne la aprecierea părinților să observe ceea ce îi lipsește și să corecteze problema, potrivit sfaturilor medicilor specialiști.

deficit de vitamineAlimentația reprezintă o sursă inepuizabilă de vitamine și minerale. De acolo putem găsi tot ceea ce ne lipsește pentru a fi sănătoși. Însa, alimentele procesate, bogate în E-uri, coloranți și conservanți conduc la o carență de vitamine. Dezechilibrele florei intestinale, parazitozele, dar și prepararea termică necorespunzătoare reprezintă alte motive care pot conduce exact la același lucru – o lipsă puternică de vitamine.

Cu toate că acest deficit de vitamine nu reprezintă o boală în sine, în realitate organismul va fi pe zi ce trece mai slăbit și chiar va ajunge să se îmbolnăvească și să sufere de boli grave. Pentru a vedea dacă copilul are o carență de vitamine și minerale este bine să urmărești semnele pe care copilul vi le oferă.

Iată cele mai comune semne din care vă veți da seama dacă copilul are sau nu deficit de vitamine:

Vezi ce se ascunde în spatele buzelor crăpate!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *